Publisert 31. januar 2006

Gjennom undersøkelsene etter gasslekkasjen på Visund er det påvist et potensielt farlig forhold i forbindelse med utløpsarrangementet i væskeutskilleren (KO drum) for fakkel. Ptil har bedt operatørene undersøke om tilsvarende forhold kan forekomme på andre innretninger og anlegg.

Petroleumstilsynet skriver blant annet i sitt brev til SHELL, BP, ConocoPhillips, ExxonMobil, GASSCO, Norsk Hydro STATOIL og Talisman Energy:

«Utløpsarrangementet er utformet med en deflektorplate plassert foran utløpet. Ved høy gjennomstrømningshastighet vil platen kunne utsettes for aerodynamiske krefter slik at deflektorplaten kan deformeres og, i ekstreme tilfeller, tette utløpet fra væskeutskilleren. Deflektorplaten er utformet som en skuff med åpning mot endebunnen som er nærmest utløpet av væskeutskilleren.».

Det framgår videre at Petroleumstilsynet er kjent med at det finnes flere væskeutskillere med lignende utforming, og har bedt om tilbakemelding på undersøkelsen innen 3.2.2006.

Etter det petromagasinet.no har grunn til å tro vil det i første omgang dreie seg om en tilstandssjekk på aktuelt utstyr, og deretter foreta endring av design om nødvendig.

Siste fra forsiden

+

Repsol og ConocoPhillips tapte milliardtvist med staten

Kommentar
Helge Keilen
Redaktør, Offshore Media Group

Tankekorset

+

Floatel Endurance får enda en Aker BP-kontrakt

+

Disse fem funnene vil Equinor knytte til Castberg-skipet

+

Elektrifiseringen av Troll sprekker på tid og kost

Kommentar
Helge Keilen
Redaktør, Offshore Media Group

Tørrskodd med SV

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger