Publisert 4. februar 2000

Det russiske forsvarsdepartementet nekter å gi Rosneft tilgang til Barentshav-arealer.

Rosneft har fått avslag på tre lisenssøknader i Barentshavet på grunn av protester fra forsvarsdepartementet, melder Barentsobserver /Izvestia. Selskapet ønsket å starte leting på strukturene Severny , Papaninsky og Mezhdusharsky Vostochny , men det blir det altså ingenting av.

Utrolige ressursestimater
Alle de tre strukturene ligger sørvest for Novaya Semlja, og er estimert å ha betydelige ressurser, for å si det litt forsiktig. Om opplysningene Newsru.com bringer til torgs stemmer, inneholder Severny-strukturen 3,3 milliarder tonn oljeekvivalenter (24,7 milliarder fat); Papaninsky 75 millioner tonn (561 millioner fat) og Mezhdusharsky Vostochny 280 millioner tonn (2,1 milliarder fat).

Strategisk interesse
Det skal være stategiske interesser som får forsvarsdepartementet til å sette foten ned; Barentshavet har i alle år blitt ansett som et nøkkelområde for sjøstridskreftene i landet: Barentshavet er en isfri og lett rute inn mot Nord-Atlanteren, og den mektige Nordflåten har sitt hovedsete på Kola.

Delelinjeleting i 2012
Til tross for de militæres innvendinger, er flere petroleumsprosjekter underveis i det østlige Barentshavet. På norsk side av den nye delelinjen er seismikkskytingen i gang og åpningsprosessen underveis. På russisk side er sagaen om Shtokman angivelig et skattevedtak unna realisering, mens seismikkskyting på russisk side av delelinjen er planlagt for 2012.

Siste fra forsiden

Lagmannsretten kritiserer tingrettens klimadom – utsetter behandling 

Brudd i forhandlingene om oljeserviceavtalen

+

Grønt lys for fjerning av Gaupe og Knarr

+

Sjekker markedet for ledige semi-rigger fra 2025

+

Riggtvisten spisser seg til – nå blir det høring i Nigeria

+

Oppjusterer kostnaden for klassinger og BOP-bytte

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger