Mener Statoil må utrede miljøkonsekvenser av Castberg-utbygging

Publisert 21. mai 2013
Klima- og forurensningstilsynet (Klif) mener Statoils forslag til utredningsprogram for Johan Castberg-feltet er for lite detaljert, og at konsekvensutredningen må utvides når det gjelder ytre miljø.

,

– Vi mener det er uheldig at beslutning om utbyggingsløsning tilsynelatende er tatt før konsekvensutredningen foreligger og er behandlet, skriver Klima- og forurensningsdirektoratet (Klif) i høringsuttalelsen til Statoils program for konsekvensutredning av oljefeltet Johan Castberg (tidligere Skrugard/Havis).

Må godkjennes
Klif legger til grunn at plan for utbygging og drift (PUD) av feltet skal behandles og godkjennes av Stortinget.

– Konsekvensutredninger bør brukes som et aktivt verktøy for å velge utbyggingsløsning som samlet sett er den beste løsningen. Vi mener derfor det er viktig at Statoil ikke inngår vesentlige kontraktsmessige forpliktelser på Johan Castberg-feltet eller begynner med byggearbeider før Stortinget har godkjent de nødvendige planene, sier avdelingsdirektør Signe Nåmdal i Klif.

En konsekvensutredning skal beskrive de alternative utbyggingsløsningene som er undersøkt, begrunne valget av løsning, i tillegg til å redegjøre for miljøkriteriene for de valgene som er gjort. Ett av formålene med slike utredninger er å klargjøre hvilke virkninger en utbygging vil ha på miljø, naturressurser og samfunn, slik at disse konsekvensene kan tas med videre i arbeidet med utbyggingen.

– Klif forventer at konsekvensutredningen utreder hvilke virkninger flere alternative utbyggingsløsninger har på miljøet, slik at man kan vurdere og etterprøve valgene som tas, sier Nåmdal.

Siste fra forsiden

Brudd i forhandlingene om oljeserviceavtalen

+

Grønt lys for fjerning av Gaupe og Knarr

+

Sjekker markedet for ledige semi-rigger fra 2025

+

Riggtvisten spisser seg til – nå blir det høring i Nigeria

+

Oppjusterer kostnaden for klassinger og BOP-bytte

Odfjell Technology vinner stor COSL-kontrakt

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger