Publisert 12. mai 2006

Statoil har tildelt CHC Helikopter Service tre kontrakter verdt 1,6 milliarder kroner for flygninger til felt ut fra Sola og Brønnøysund, samt søke- og redningshelikoptertjenesten i Halten/Nordland-området.

Kontrakten for Sola omfatter flygninger til Sleipner, Volve, Glitne og Draupner i Nordsjøen, mens kontrakten for Brønnøysund omfatter flygninger til Norne-skipet i Norskehavet. Tilbringerkontraktene vil også omfatte flygninger til leterigger og fartøyer i de aktuelle områdene.

Søke- og redningshelikopterkontrakten (all weather search and rescue – AWSAR) er en sentral del av områdeberedskapen i Halten/Nordland-området. Kontrakten vil også omfatte andre oljeselskap med operasjoner i dette området.

Statoil vil i stor grad benytte samme helikoptertyper som i dag i forbindelse med de nye kontraktene. I Brønnøysund vil imidlertid den nye helikoptertypen Sikorsky S-92 A tas i bruk.

– Med de nye kontraktene får Statoil et eget reservehelikopter i Kristiansund. Dermed forbedres regulariteten fra Kristiansund og Brønnøysund, samtidig som teknologien for AWSAR-tjenesten i Halten/Nordland fornyes, sier Trude Jakobsen Haugland, leder for Lufttransport i Statoil.

Sola-kontrakten løper fram til 2010, mens Brønnøysund- og Heidrun-kontraktene løper fram til 2012. Alle tre kontrakter har opsjoner på forlengelse på tre ganger ett år.

Siste fra forsiden

Forlenger borekontrakten med Odfjell Technology 

«Styrke» blir det nye navnet til forbundet IE&FLT

Havfram skal installere 21 vindturbiner i Tyskland

CHC flyr for Shell

+

Sjekker markedet for ledige semi-rigger fra 2025

Lagmannsretten kritiserer tingrettens klimadom – utsetter behandling 

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger