Publisert 8. mai 2006

Statoil skal i sommer starte grunnarbeider for den planlagte LNG-fabrikken i byen Vidiaevo i Murmansk fylke.

Av: Alex Khrol

Henrik Carlsen bekrefter
Shtokman-kontrakt

Ifølge Henrik Carlsen, direktør for Statoils satsing i Barentshavet, har selskapet undertegnet en kontrakt med Gazprom for å kartlegge og utrede grunnforholdene i området der LNG-fabrikken tilknyttet Shtokman-utbyggingen skal bygges.

Carlsen sier at Statoils kontraktspartner er det russiske ingeniørfirmaet Giprospetsgaz, et datterselskap av Gazprom som stod bak mulighetsstudiet for LNG-prosjektet i Vidiaevo. Prosjektet har foreløpig ikke tatt stilling til hvem som skal være underleverandør.

Kontrakten viser at Statoil allerede er inne i Shtokman-prosjektet, selv om Carlsen ikke kan bekrefte at selskapet er valgt som partner i konsortiet som skal stå for utbyggingen av gassgiganten Shtokman.

Statoil er i gang med med et utviklingsprogram for teknologi som skal kunne brukes i alle områdene av Arktis. Programmet varer fram til 2030, og konsentrerer seg om teknologi- og miljøaspektene ved petroleumsvirksomheten i de arktiske områdene.

-Vi anser Murmansk som en nøkkelarena for offshoreprosjekter i Barentshavet og videre nordover. Derfor ønsker vi å ta del i den sosiale og økonomiske utviklingen av regionen, sa Carlsen i en tale til lokale og føderale myndigheter og representanter for industrien fredag 5. mai.

Statoil deltar sammen med Murmansk fylke i et prosjekt som skal beskytte miljøet på Kola, og har nylig lovet utstyr til en verdi av 10.000 dollar til det lokale fødselsregisteret.

Siste fra forsiden

Forbundet IE&FLT blir til «Styrke»

Havfram skal installere 21 vindturbiner i Tyskland

CHC flyr for Shell

+

Sjekker markedet for ledige semi-rigger fra 2025

Lagmannsretten kritiserer tingrettens klimadom – utsetter behandling 

Brudd i forhandlingene om oljeserviceavtalen

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger