Publisert 28. juni 2013

Statoil har gjort et lite gassfunn i Nunatak-prospektet i Barentshavet. Funnet anses inntil videre ikke som drivverdig., – Selv om det er skuffende at vi bare fant gass i Nunatak, har vi tro på ytterligere oljepotensial i Johan Castberg-området, sier Gro G. Haatvedt, Statoils letedirektør for norsk sokkel. (Foto: Arkiv)

Brønn 7220/5-2 , som ligger i PL 532 i Barentshavet og er boret av boreinnretningen «West Hercules», påtraff gass i bergarter av kritt alder. Funnet anses inntil videre ikke som drivverdig.

Nunatak var det første av fire prospekter som skal bores i Johan Castberg -området i 2013 med sikte på å påvise ytterligere volumer for feltutviklingen av Johan Castberg.

Av de fire prospektene var høyeste geologiske risiko forbundet med Nunatak.

– Det var likevel viktig å teste dette prospektet først ettersom det ligger nær Skrugard -funnet, skriver Statoil i en melding.

Nunatak utgjør en uavhengig struktur i en yngre geologisk formasjon enn Skrugard, og befinner seg delvis over sistnevnte.

– Med Nunatak testet vi en ny geologisk letemodell i Johan Castberg-området og innhentet viktige data som vil bli ytterligere analysert. Nunatak-resultatene har ingen innvirkninger på forventningene til de neste tre brønnene ettersom disse vil være rettet mot andre letemodeller, sier Gro G. Haatvedt, Statoils letedirektør for norsk sokkel.

– Selv om det er skuffende at vi bare fant gass i Nunatak, har vi tro på ytterligere oljepotensial i Johan Castberg-området, sier hun.

Under boreoperasjonene innhentet partnerne viktige data for feltutviklingsstudiene for Johan Castberg.

– Selv om brønnen ikke ga økte ressurser for feltutvikling av Johan Castberg har den gitt oss verdifulle data som underlag for brønn- og havbunnsløsninger for Skrugard-reservoaret, sier Erik Strand Tellefsen, direktør for feltutvikling i Nord-Norge.

Etter å ha fullført Nunatak fortsetter «West Hercules» til nabolisensen PL 608 for å bore Iskrystall-prospektet. Iskrystall er et prospekt i en letemodell fra tidlig/mellom-Jura påvist gjennom Skrugard- og Havis-funnene, men på et betydelig større havdyp.

Statoil er operatør for produksjonslisens PL 532 med en eierandel på 50 prosent. De andre rettighetshaverne er Eni Norge AS (30 prosent) og Petoro AS (20 prosent).

Siste fra forsiden

Lagmannsretten kritiserer tingrettens klimadom – utsetter behandling 

Brudd i forhandlingene om oljeserviceavtalen

+

Grønt lys for fjerning av Gaupe og Knarr

+

Sjekker markedet for ledige semi-rigger fra 2025

+

Riggtvisten spisser seg til – nå blir det høring i Nigeria

+

Oppjusterer kostnaden for klassinger og BOP-bytte

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger