Publisert 4. februar 2000

Konserndirektør for undersøkelse og produksjon Norge, Tore Torvund, og konserndirektør for prosjekter, Morten Ruud, går av med umiddelbar virkning.

TORE TORVUND: Må gå av på bakgrunn av
korrupsjonsanklager. (Foto: STATOILHYDRO)
MORTEN RUUD:Fratrer stillingen som prosjekt-
leder i StatoilHydro. (Foto: STATOILHYDRO)

Fratredelsen har bakgrunn i de forhold som er omtalt i granskningsrapporten fra Hydros tidligere virksomhet i Libya. I følge selskapet inneholder konsulentavtaler fra virksomheten i Libya problematiske forhold i forhold til norsk og amerikansk korrupsjonslovgivning.

øystein Michaelsen er fra og med tirsdag konstituert som konserndirektør i Undersøkelse og Produksjon, Norge, og Helga Nes blir konserndirektør for prosjekter. Begge går inn i StatoilHydros konsernledelse.

Rapporten påpeker at Norsk Hydro ikke orienterte Statoil om problematiske forhold i forbindelse med en gjennomgang av selskapenes virksomhet før fusjonen. Granskningen ble i dag presentert for økokrim, og det er nå opp til økokrim å foreta den rettslige vurderingen av granskningsresultatene.

– Undersøkelsene har avdekket av det i Libya i 2000-2001 ble gjort feil som representerer brudd på Hydros regelverk, sier Hydros styreleder Terje Vareberg.

– Dette er beklagelig, og det må ta lærdom av. Vi kan ikke akseptere brudd på dette området, og vi tar derfor denne saken meget alvorlig, fastslår Vareberg.

Siste fra forsiden

Lagmannsretten kritiserer tingrettens klimadom – utsetter behandling 

Brudd i forhandlingene om oljeserviceavtalen

+

Grønt lys for fjerning av Gaupe og Knarr

+

Sjekker markedet for ledige semi-rigger fra 2025

+

Riggtvisten spisser seg til – nå blir det høring i Nigeria

+

Oppjusterer kostnaden for klassinger og BOP-bytte

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger