Publisert 4. februar 2000

Align kjøper opp Origo Engineering i Kristiansand, og sammen skal de bli til Origo Solutions. Det nye selskapet har høye ambisjoner.

Origo Engineering etablerte seg i 2000 og utviklet seg til en teknologi- og totalleverandør av prosesskontroll og sikkerhetssystem til olje- og gassindustrien.

Sammenslått med Bjørge Safety Systems, Aligns heleide datterselskap, skal det nye selskapet bli en aktør innenfor kontroll- og sikkerhetssystem for både nasjonale og internasjonale prosjekt.

Origo Solutions vil bestå av cirka 75 ansatte og skal ledes av Jarle øygarden, administrerende direktør i dagens Bjørge Safety Systems.

– Fusjonen er i tråd med Align sin strategi og vil styrke vår kjernevirksomhet gjennom økt kompetanse, flere produkt og løsninger samt tilgang til nye kunder og nye markeder, sier Erik Christensen, konsernsjef i Align, i en pressemelding.

Selskapet venter nå på en godkjenning fra Konkurransetilsynet, men vil alt starte på fusjonsarbeidet.

– Det er to organisasjoner som passer godt sammen som nå integreres i et felles selskap. Origo Engineering har bred ingeniørkompetanse og komplimenterer Bjørge Safety Systems sin spisskompetanse på uavhengige sikkerhetssystem på en god måte, legger øygarden til.

Siste fra forsiden

Lagmannsretten kritiserer tingrettens klimadom – utsetter behandling 

Brudd i forhandlingene om oljeserviceavtalen

+

Grønt lys for fjerning av Gaupe og Knarr

+

Sjekker markedet for ledige semi-rigger fra 2025

+

Riggtvisten spisser seg til – nå blir det høring i Nigeria

+

Oppjusterer kostnaden for klassinger og BOP-bytte

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger