Spud på Titan

Publisert 3. mars 2014

RWE Dea Norge har startet boringen av avgrensningsbrønnen på Titan.,Brønnen ligger i Nordsjølisens PL 420 , og formålet er å avgrense Titan -funnet, hvor utvinnbare oljeekvivalenter foreløpig er beregnet til 12 millioner kubikkmeter. Dette er den første av to brønner selskapet skal bore på PL 420 i år, og RWE Dea Norge har kontrahert semien «Leiv Eiriksson» til boringen av brønn 35/9-11 S/A .

Det ble gjort et lovende funn på feltet i 2010. Kompleksiteten i reservoaret gjorde at ny 3D seismikk ble innsamlet i 2012, og deretter tolket før borebeslutning kunne tas. Nå er altså boringen igang.

Avgrensningsbrønnen ligger på et havdyp på 370 meter, og primærmålet er Brent-gruppen, ca. 3770 meter under havoverflaten, og sekundærmål er Heather- og Cookformasjonene. Operasjonene og er estimert å ta mellom 60 og 120 dager, avhengig av resultat.

– Alt ligger til rette for en god gjennomføring og forhåpentligvis gode resultater, sier Hugo Sandal, administrerende direktør i RWE Dea Norge.

– Vi påviste olje- og gassforekomster i dette prospektet i 2010, og det vil bli spennende å undersøke funnets utstrekning. Vi har opparbeidet en god geologisk forståelse av dette spennende området i Nordsjøen, som er et av våre kjerneområder.

Titan er lokalisert 16 kilometer vest for Gjøa-feltet i Nordsjøen. I 2010 gjorde RWE Dea Norge funn av både olje og gass i brønn 35/9-6 S, med en 435 meter kolonne i Heather-formasjonen, Brent-gruppen, Drake-formasjonen og Cook-formasjonen.

Lisenshavere på Titan er RWE Dea Norge (operatør) med 30 prosent eierandel, Statoil Petroleum AS med 40 prosent og Idemitsu Petroleum Norge AS med 30 prosent.

Siste fra forsiden

Lagmannsretten kritiserer tingrettens klimadom – utsetter behandling 

Brudd i forhandlingene om oljeserviceavtalen

+

Grønt lys for fjerning av Gaupe og Knarr

+

Sjekker markedet for ledige semi-rigger fra 2025

+

Riggtvisten spisser seg til – nå blir det høring i Nigeria

+

Oppjusterer kostnaden for klassinger og BOP-bytte

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger