Publisert 4. februar 2000

Forskningsrådet er redd for at kutt i forskningsbudsjettene i bedriftene skal svekke norsk industris konkurranseevne. Nå ber rådet om 100 millioner ekstra.

Forskningsrådet er redd for at den globale økonomiske krisen skal gjøre at bedrifter føler seg tvungne til å kutte i sine forskningsbudsjetter, og vil nå ha en ekstrabevilgning til bedrifter i spesielt utsatte bransjer. Dette inkluderer vareproduserende industri og leverandørindustrien innenfor olje og gass.

VIL HA MER PENGER: Forskningsrådets Arvid
Hallén. (Foto: FORSKNINGSRåDET)

Brukes i særlige utsatte segment
– Vi ønsker å bruke pengene for å øke den offentlige finansieringsandelen i samarbeidsprosjekter mellom bedrifter og forskningsmiljøer innenfor de deler av industrien som fortsatt er særlig utsatt, sier administrerende direktør Arvid Hallén i Forskningsrådet i en pressemelding.

Pengene skal også motvirke svikten i markedet som flere forskningsinstitutter nå opplever, blant annet Institutt for energiteknikk og SINTEF.

– Instituttene danner en svært viktig kompetansebase gjennom den kunnskap som er bygget opp i samarbeidsprosjekter med næringsliv og akademia. Vi må hindre at en brå nedgang i oppdragsmengden rammer helt vesentlig kompetanse som det vil ta lang tid å bygge opp igjen, understreker Hallén.

Norsk Industri nikker
Norsk Industri støtter opp om Forskningsrådets utspill.

– Svært mye av teknologien som ligger til grunn for eksporten fra norsk industri, er basert på mange års forskning og teknologutvikling, sier John Vigrestad i Norsk Industri.

– Ordretilgangen for blant annet leverandørindustrien er den dårligste på flere år, og utsiktene framover er dystre, understreker han.

Siste fra forsiden

Forlenger borekontrakten med Odfjell Technology 

«Styrke» blir det nye navnet til forbundet IE&FLT

Havfram skal installere 21 vindturbiner i Tyskland

CHC flyr for Shell

+

Sjekker markedet for ledige semi-rigger fra 2025

Lagmannsretten kritiserer tingrettens klimadom – utsetter behandling 

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger