Publisert 24. november 2006

Fra neste høst blir det mulig å utdanne seg til ingeniør i undervannsdrift og -vedlikehold. Undervisningen skal foregå i Fjell kommune utenfor Bergen.

Av: Astri Sivertsen

Undervisningen skal foregå
i lokalene til AGR på
Straume.

Årlig skal 40 studenter kunne spesialisere seg innen drift og vedlikehold av havbunnsinstallasjoner.

Det ble klart etter at Fjell kommune tidligere denne uka vedtok å sette av en million kroner i garanti for å dekke driftskostnadene i 2007.

Høgskolen i Bergen har søkt staten om midler til studiet, men fikk ikke innvilget penger over neste års statsbudsjett. Dette førte til at Ekspertsenter for undervannsteknologi (NCE Subsea) startet et spleiselag for å få på plass det nye undervisningstilbudet.

Inntil det nye bygget til Høgskolen står ferdig på Straume, skal undervisningen foregå i lokalene til Ability Group (AGR), som er en av partnerne i samarbeidet. Andre medlemmer i NCE Subsea har sagt seg villig til å bidra med nødvendige ressurser, ifølge daglig leder Trond Olsen.

Han legger til at dette studiet er et helt nytt tilbud i Norge, og at undervisningen er mye tettere integrert med industrien enn det som er vanlig.

Ekspertsenteret er opprettet for å koordinere de undervannsrelaterte bedriftene, kommunene og forsknings- og undervisningsinstitusjonene i Hordaland.

I bergensområdet er det omlag 80 bedrifter med over 4000 ansatte innenfor drift og vedlikehold av undervannsinstallasjoner. Behovet for ingeniører med riktig kompetanse er stort.

Siste fra forsiden

Lagmannsretten kritiserer tingrettens klimadom – utsetter behandling 

Brudd i forhandlingene om oljeserviceavtalen

+

Grønt lys for fjerning av Gaupe og Knarr

+

Sjekker markedet for ledige semi-rigger fra 2025

+

Riggtvisten spisser seg til – nå blir det høring i Nigeria

+

Oppjusterer kostnaden for klassinger og BOP-bytte

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger