Mener Eni bør vente med Bønna til september

Publisert 5. februar 2013

Eni Norge har planlagt å bore Bønna-prospektet på vårparten i år. Men Havforskningsinstituttet mener man bør vente til september.,Det er i forbindelse med boring av letebrønn 7016/2-1 Bønna -prospektet i Barentshavet, at Eni Norge har søkt om utslippstillatelse. Boringen har planlagt oppstart i april i år.

Petro.no har tidligere omtalt letebrønnen, blant annet fordi Direktoratet for naturforvaltning (DN) mener søknaden er mangelfull. Ifølge DN er det søkt direkte om utslipp på havbunnen, uten å nevne andre alternative scenarier. DN nevner også livet på havbunnen.

– Området vurderes som uforstyrret bløtbunnsamfunn. Det er registrert spredte forekomster av dyphavssjøfjær i tillegg til børstemark, krepsdyr, tanglopper, sjøpung, slangestjerner, hardbunnsvamp og sjøanemoner. (…) De fleste artene har ingen eller begrenset evne til å forflytte seg, heter det i høringsuttalelsen fra DN.

LES OGSÅ:

Snabelueren kan gyte under Bønna-boring

Eni Norge har fortalt Petro.no at de på grunn av dette, flyttet borelokasjon i forbindelse med pilotboringen i fjor.

Men Havforskningsinstituttet har også innvendinger til boringen av Bønna. De mener det ikke bør være petroleumsaktivitet der store deler av året.

-Havforskingsinstituttet behandlet åpningen av denne blokka i høringssvaret sitt til 20. konsesjonsrunde og anbefalte petroleumsvirksomhet kun i perioden 1. september- 31. januar på grunn av larvedrift i gyteperiode for fisk. Sidan disse vilkårene ikke er endret vil vi opprettholde dette rådet, skriver Havforskningsinstituttet.

Bønna ligger i lisens 529 i Barentshavet. Partnerskapet består av Eni Norge (30 prosent), Wintershall, Dong og OMV med 20 prosent hver, samt Repsol med de siste ti prosentene.

Siste fra forsiden

Lagmannsretten kritiserer tingrettens klimadom – utsetter behandling 

Brudd i forhandlingene om oljeserviceavtalen

+

Grønt lys for fjerning av Gaupe og Knarr

+

Sjekker markedet for ledige semi-rigger fra 2025

+

Riggtvisten spisser seg til – nå blir det høring i Nigeria

+

Oppjusterer kostnaden for klassinger og BOP-bytte

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger