Publisert 4. februar 2000

SeaBird Exploration inngår et strategisk samarbeid med Petroleum Geo-Services for å videreutvikle Ocean Bottom Node-teknologien.

HUGIN EXPLORER: Jobber for SeaBird.
(Foto: SEABIRD EXPLORATION)

Avtalen innebærer at PGS får eksklusive rettigheter til å tilby SeaBirds teknologi til markedspriser i Brasil, mens SeaBird får tilgang til PGS’ globale markedsføringsnettverk og geofysiske ekspertise.

– Denne avtalen gir de to selskapene mulighet for å levere komplette seismiske løsninger i dypvannsområder, i områder med kompleks geologi, og i områder med mye infrastruktur på havbunnen. Vi forventer at denne avtalen vil styrke de to selskapenes ledende posisjoner i reservoarovervåkningsmarkedet. Dette markedet har vært og forventes også å være et av de raskest voksende segmentene i seismikkmarkedet, skriver SeaBird i en pressemelding.

Det er særlig kombinasjonen av Ocean Bottom Node-teknologi og PGSs GeoStreamer-teknologi som er spennende, mener selskapet.

SeaBird vil i sammenheng med avtalen utstede et konvertibelt lån på 240 millioner kroner til PGS. Lånet kan konverteres til aksjer til en kurs av 3,35 kroner.

Siste fra forsiden

Lagmannsretten kritiserer tingrettens klimadom – utsetter behandling 

Brudd i forhandlingene om oljeserviceavtalen

+

Grønt lys for fjerning av Gaupe og Knarr

+

Sjekker markedet for ledige semi-rigger fra 2025

+

Riggtvisten spisser seg til – nå blir det høring i Nigeria

+

Oppjusterer kostnaden for klassinger og BOP-bytte

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger