Publisert 4. februar 2000

Norwegian Energy Company (Noreco) har inngått avtale om å selge sine eierandeler i Siri-feltet i Danmark til DONG Energy.

DONG overtar ifølge avtalen Norecos 50 prosent eierandel i lisens 6/95 i Danmark, for USD 13 millioner, effektivt fra 1. juli 2011. Viktigere er det likevel at avtalen fritar Noreco fra å kunne bli belastet for historiske eller fremtidige kostnader knyttet til den permanente reparasjonsløsningen for Siri . Disse kostnadene er estimert til totalt to milliarder danske kroner, melder Noreco.

Norecos eierskap i satelittfeltene Nini øst, Nini og Cecilie påvirkes ikke, og selskapet beholder retten til å selge sine eierandeler i Siri til andre kjøpere til en høyere pris fram til 30. august. Selskapet vil også beholde alle eksisterende og fremtidige forsikringskrav knyttet til skaden på caissonstrukturen på Siri-plattformen, samt et skattemessig avskrivningsgrunnlag i Altinex Oil Denmark på USD 26 millioner dollar.

Transaksjonen krever godkjennelse fra danske myndigheter.

– Denne avtalen er positiv for Noreco fordi den fjerner en betydelig usikkerhet som har vært knyttet til forholdene rundt Siri . Vi vet nå at Noreco ikke vil ta del i de fremtidige investeringene på Siri. Vi vet også at operatøren DONG Energy vil ta alle nødvendige skritt for å sikre fortsatt drift på Siri, noe som Noreco vil dra nytte av som partner i satelittfeltene Nini øst, Nini og Cecilie, sier Einar Gjelsvik, administrerende direktør i Noreco i meldingen.

Siri-feltet ligger i den danske delen av Nordsjøen, og oljeproduksjonen startet i 1999. Siri-plattformen benyttes også til prosessering og eksport av olje fra satelittfeltene Nini øst, Nini og Cecilie. DONG Energy er operatør for alle fire feltene.

Siste fra forsiden

Lagmannsretten kritiserer tingrettens klimadom – utsetter behandling 

Brudd i forhandlingene om oljeserviceavtalen

+

Grønt lys for fjerning av Gaupe og Knarr

+

Sjekker markedet for ledige semi-rigger fra 2025

+

Riggtvisten spisser seg til – nå blir det høring i Nigeria

+

Oppjusterer kostnaden for klassinger og BOP-bytte

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger