Publisert 29. september 2006

Aker Kværner har undertegnet en intensjonsavtale verdt 8 milliarder kroner for bygging av en halvt nedsenkbar produksjonsplattform på det Statoil-opererte Gjøa-feltet utenfor Florø.

Gjøa-plattformen. (Ill.:
Statoil)

Endelig kontrakt er ventet signert i løpet av oktober, men arbeidet skal starte opp umiddelbart, skriver Aker Kværner i en melding.

Aker Kværner får ansvaret for detaljprosjektering, innkjøp, bygging og sammenstilling av dekk samt sammenstilling av dekk og skrog på Gjøa-plattformen.

Dekket på plattformen kommer til å bli 110 meter langt og 85 meter bredt. Plattformen vil veie i underkant av 20.000 tonn, og skroget 14.200 tonn.

Aker Kvaerner har allerede startet forprosjekteringen etter å ha fått kontrakt på denne delen av arbeidet i januar.

Detaljprosjekteringen skal ledes fra Aker Kværners hovedkontor i Oslo, og en stor del av ingeniørarbeidet utføres i selskapets avdeling i Mumbai i India.

Plattformen skal bygges på Aker Kværners verft på Stord, og flere andre Aker-selskaper skal levere varer og tjenester til prosjektet.

Over 500 av Akers ingeniører kommer til å bli engasjert i designet av plattformen, og på topp er prosjektet beregnet å sysselsette i alt 2000 mennesker.

Lars Eide, nåværende leder for Aker Kværners offshoreverft i Egersund, blir prosjektdirektør for Gjøa. Ny leder for Egersund-verftet blir May Wenche Hammert.

Plattformen skal være klar til å taues ut på feltet i 2010.

Reservene på Gjøa er anslått til 60 millioner fat olje og kondensat og 35 milliarder kubikkmeter gass. Statoil eier 20 prosent av rettighetene til feltet.

Siste fra forsiden

Lagmannsretten kritiserer tingrettens klimadom – utsetter behandling 

Brudd i forhandlingene om oljeserviceavtalen

+

Grønt lys for fjerning av Gaupe og Knarr

+

Sjekker markedet for ledige semi-rigger fra 2025

+

Riggtvisten spisser seg til – nå blir det høring i Nigeria

+

Oppjusterer kostnaden for klassinger og BOP-bytte

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger