Centrica har spuddet Butch-sidesteg

Publisert 14. mars 2014

«Maersk Giant» godt i gang med boreprogrammet., Brønnen som ligger i PL 405 i Nordsjøen, bores av «Maersk Giant», og spud av hovedbrønnen skjedde 1. januar. Det skal også bores en til brønn; 8/10-6 S Butch South West .

Hovedbrønnen 8/10-5 S Butch East , hadde en planlagt varighet på 90 dager ved funn, mens sidesteget 8/10-5A er estimert til 45 dager. I tillegg kommer en eventuell produksjonstest på 30 dager. Den andre brønnen, 8/10-6 S Butch South West , er planlagt som en tilsvarende brønn, men i en annen struktur.

De to letebrønnene er i utvinningstillatelse PL 405 på Butch -feltet. Boreprogrammet inkluderer tilhørende sidesteg og kun én produksjonstest, og er en oppfølging av letebrønn 8/10-4 S Butch Main som påviste oljeførende reservoar i 2011. Total varighet for hele programmet er estimert til 300 døgn.

Butch-feltet er lokalisert sør i Nordsjøen, nord for Ekofisk og sørøst for Ula , i blokk 8/10 . Letebrønnene er lokalisert innenfor en radius på ca. 4 km fra opprinnelig letebrønn. Formålet med boringene er å undersøke utbredelse av reservoaret og øke kunnskapen om potensialet for hydrokarboner i Ula formasjonen i øvre jura i området.

Rettighetshaverne i lisensen er operatør Centrica Resources (Norge) AS (40 prosent), Suncor Energy Norge AS (30 prosent), Faroe Petroleum Norge AS (15 prosent) og Tullow Oil AS (15 prosent).

Siste fra forsiden

Lagmannsretten kritiserer tingrettens klimadom – utsetter behandling 

Brudd i forhandlingene om oljeserviceavtalen

+

Grønt lys for fjerning av Gaupe og Knarr

+

Sjekker markedet for ledige semi-rigger fra 2025

+

Riggtvisten spisser seg til – nå blir det høring i Nigeria

+

Oppjusterer kostnaden for klassinger og BOP-bytte

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger