Publisert 4. februar 2000

På oppdrag for Statoil lager Petro Arctic studie over hva nordnorske bedrifter kan levere til Aasta Hansteen-utbyggingen i Norskehavet.

Nord-Norges største leverandørnettverk, Petro Arctic lager en mulighetsstudie som belyser leverandørpotensialet i Nord-Norge relatert til utbygging og drift av gassfeltet i perioden 2014-2016. Studien blir del av grunnlaget når Aasta Hansteen-prosjektet skal etablere målsetninger og tiltak m.h.t. lokale- og regionale anskaffelser. Prosjektet ble presentert for potensielle leverandører under en workshop i forbindelse med Olje- og Gassnettverk Helgelands samling i Sandnessjøen i dag.

– Studien skal kartlegge hvilke leverandører som er kvalifisert, eller som kan kvalifiseres, for leveranser til petroleumssektoren i nord, sier prosjektleder hos Petro Arctic, Kjell Giæver.

– Lykkes vi med dette, blir det «all time high» for ringvirkninger i nord, sa Giæver under presentasjonen.

– Pretro Arctici vil se etter potensielle leverandører i nord innenfor alle faser av et prosjekt; fra forstudier og planlegging, via prosjektutvikling og utbygging, og videre inn i driftsfasen. Leverandørene skal defineres på hvilket leverandørnivå de kan levere sine tjenester, og vi skal foreslå grep operatører og hovedkontraktører kan ta for å sikre at relevant Nordnorske leverandører får anledning til å konkurrere om oppdrag til utbygging og drift, forklarer han.

– Vi er meget fornøyd med at Statoil gjør denne kartleggingen. Det bekrefter vårt inntrykk av Statoil som en ansvarlig organisasjon som tar ringvirkningsbegrepet på alvor, sier Giæver.

Bakgrunn for studien:

Statoil har estimert at utbyggingen av Aasta Hansteen-feltet vil medføre totalinvesteringer på rundt 34 milliarder kroner.

Statoil som operatør er nå i gang med å fordele hovedkontraktene for dekk/prosessanlegg (topside), skrog for SPAR FPSO, undervanns-produksjonssystemer (Subsea Productions Systems), kraft- og kontrollkabler (Umbilical System), produksjonsrørdesign (Flowline Engineering), marine operasjoner og boring. For hovedkontraktørene vil leverandøroversiktene fra mulighetsstudien være et viktig verktøy i valg lokale underleverandører.

Det legges spesielt vekt på leverandørenes kompetanse med relevans for utbyggingsfasen. Studien skal derfor kartlegge: kapasitet, sertifiseringer, tidligere leveranser, kompetanse, eksisterende og nye allianser, hallkapasitet for sveising og mekanisk arbeid, tilgjengelighet på kai, baser, samt andre kompetansefaktorer som vil kunne ha betydning.

Siste fra forsiden

Lagmannsretten kritiserer tingrettens klimadom – utsetter behandling 

Brudd i forhandlingene om oljeserviceavtalen

+

Grønt lys for fjerning av Gaupe og Knarr

+

Sjekker markedet for ledige semi-rigger fra 2025

+

Riggtvisten spisser seg til – nå blir det høring i Nigeria

+

Oppjusterer kostnaden for klassinger og BOP-bytte

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger