Publisert 4. februar 2000

Oljeindustriens Landsforenings (OLF) er heller ikke denne gang fornøyd med utlyste arealer.

Oljeselskapene hadde nominert 129 blokker i Barentshavet og 301 totalt i forbindelse med 20. lisensrunde på norsk sokkel, men oljeminister åslaug Haga er bare villig til å lyse ut 30 i Barents, og 104 totalt. Dette har, ikke overraskende, falt OLF tungt for brystet.

– Forslaget vil være et brudd med ambisjonene i regjeringens nordområdestrategi, sier OLFs direktør for næring og miljø, Lars Arne Ryssdal. Uttalelsen kommer i en pressemelding OLF har sendt ut i forbindelse med at organisasjonen nå sender inn sin høringsuttalelse til Olje- og energidepartementets forslag til utlysing.

OLF er i tillegg nervøse for at ikke engang de 104 foreslåtte blokkene vil bli lyst ut, viser til produksjonsfallet på norsk sokkel siden 2001 og mener regjeringen nå må vise handlekraft.

– For å dempe produksjonsfallet er det avgjørende at myndighetene åpner nytt og attraktivt areal for oljeindustrien. Dette er også avgjørende for å sikre høye inntekter til den norske stat. Det er med andre ord viktig at regjeringen utlyser alle de 104 blokkene som er foreslått, sier Ryssdal.

Siste fra forsiden

Forlenger borekontrakten med Odfjell Technology 

«Styrke» blir det nye navnet til forbundet IE&FLT

Havfram skal installere 21 vindturbiner i Tyskland

CHC flyr for Shell

+

Sjekker markedet for ledige semi-rigger fra 2025

Lagmannsretten kritiserer tingrettens klimadom – utsetter behandling 

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger