Publisert 28. januar 2019

Flotell-operatøren Prosafe har planer om å redusere antallet ansatte med opptil 150.

Fagforeningen Industri Energi er kritisk til fremgangsmåten som er brukt.

– Prosafe følger spillereglene på norsk sokkel. Men når flotellene skal ut av Norge, blir det mer komplisert. Vi opplever at britiske ansatte blir bedt om å slutte frivillig for så å søke på sine egen jobber i et polsk bemanningsbyrå, sier Asle Reime, som er områdeansvarlig for forhandlingsavdelingen i Industri Energi.

Prosafe bekrefter at selskapet må gjøre «nødvendige tiltak» for å oppnå et konkurransedyktig kostnadsnivå, og som et ledd i det vil bruke et norsk bemanningsselskap for en del av stillingene offshore.

– Dette medfører at noen av de offshoreansatte på britisk sokkel er blitt tilbudt frivillig oppsigelse på gode vilkår, sier pressekontakt Karine Cosemans i Prosafe til petro.no.

Når boligriggen Safe Zephyrus forlater Norge i mai for en ny kontrakt i UK, vil dette også medføre noen oppsigelser og Prosafe har opprettet dialog med Industri Energi for å diskutere dette, opplyser Cosemans.

– Vi har bedt om et møte med selskapet over helgen. Siden riggene skal ut av norsk sokkel, er det ikke så mye Industri Energi kan gjøre på nåværende tidspunkt. Men vi er i dialog med våre britiske kolleger, og dersom Prosafe gjennomfører disse planene, lover vi å gjøre det hett for dem når de en gang vil ha riggene tilbake inn på norsk sokkel, sier Asle Reime til Petro.no. 

Det var Energyvoice som først omtalte nedbemanningsplanene i Prosafe. 

Siste fra forsiden

+

Sjekker markedet for ledige semi-rigger fra 2025

Lagmannsretten kritiserer tingrettens klimadom – utsetter behandling 

Brudd i forhandlingene om oljeserviceavtalen

+

Grønt lys for fjerning av Gaupe og Knarr

+

Riggtvisten spisser seg til – nå blir det høring i Nigeria

+

Oppjusterer kostnaden for klassinger og BOP-bytte

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger