Sikrer seg sin største kontrakt noensinne

Foto: Hydra Pipe
Publisert 6. juli 2020

Ålesund-selskapet Hydra Pipe er tildelt sin største kontrakt noensinne. Kunden er Aibel og oppdraget er å modifisere et større rørsystem offshore.

– Dette er en viktig kontrakt for selskapet. Spesielt siden vi skal bruke en teknologi som vi nylig har fått godkjent i de tekniske direktivene til Equinor og ConocoPhillips,  som igjen kan åpne dørene hos mange andre kunder i årene fremover, sier administerende direktør Morten Hatledal til Energi24.

Teknologien han snakker om heter Pyplok og var faktisk en av hovedårsakene til at Hydra Pipe ble startet i 2010. Her brukes luftdrevne maskiner som alternativ til tradisjonell skruing og sveising.

– Vi sikret oss eksklusivt agentur på norsk sokkel fra den kanadiske produsenten da vi startet selskapet. Teknologien kan brukes også i ex-områder og sparer kundene for masse tid.

Likevel har det tatt tid å få overbevist kundene.

– Akkurat det er vel typisk for marked. Det tar ofte farlig lang tid å implementere innovative løsninger. Mange tenker nok at det er for godt til å være sant og velger derfor heller å bruke gamlemetoden. Men Pyplok-teknologien kommer fra flyindustrien og brukes blant annet av Boeing, så det er ingen grunn til å tvile på resultatet.

Hatledal, som eier rundt 55 prosent av selskapet, sier at kontrakten med Aibel sørger for at 2020 «ser bra ut».

– 2019 var et tøft år, og korona-pandemien har rammet omsetningen vår, men vi har fått inn nye kunder og nye oppdrag, og alt ligger til rette for høy aktivitet de nærmeste månedene.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger