ABB tildelt kontrakt for elektrifisering av Oseberg

Foto: Harald Pettersen, Equinor
Publisert 27. mars 2022

Partnerne i Oseberg Area Unit vil redusere CO2-utslippene fra Oseberg Feltsenter og Oseberg Sør-plattformen, samtidig som gassproduksjonen fra Oseberg skal økes.

I november 2021 tildelte operatør Equinor Aibel kontrakten for engineering, innkjøp, konstruksjon og installasjon (EPCI) for delelektrifisering av feltet, inkludert oppgradering av prosesseringskapasiteten. Til prosjektet har Aibel nå tildelt ABB kontrakten på et komplett kraft fra land-system for delelektrifisering av feltet.

– Vi er veldig stolte av å støtte energiomstillingen med nok et industrielt elektrifiseringsprosjekt, estimert av Equinor å redusere CO2-utslippene med 320 000 tonn per år, sier Per Erik Holsten, administrende direktør for ABB i Norge. 

ABB samarbeider med Aibel på systemdesign og engineering og vil levere komplette kraft- og kontrollsystemer på land og offshore. Kraftforbindelsen er designet for 132 kV/180 MW høyspent vekselstrøm (HVAC).

Majoriteten av ABBs leveranser er planlagt gjennom 2023. Tjenester som engineering, administrasjon og igangkjøring vil vare til endelig igangkjøring, planlagt i 2026.

Det nye kraftsystemet består onshore av krafttransformator, gassisolert bryteranlegg (GIS) og shuntreaktor og offshore av transformatorer, GIS, motorer, frekvensomformere, statiske frekvensomformere, lav- og mellomspenningstavler og et kraftstyringssystem. I tillegg skal det utføres omfattende modifikasjoner på det eksisterende kraftsystemet på Oseberg A for å motta kraft fra land.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger