Publisert 4. februar 2000

Det Norske Veritas (DNV) har besluttet å legge penger på bordet for et totaloppkjøp av det amerikanske vindkonsulentselskapet GEC. Med det blir DNV en ledende rådgiver innen vindenergi.,

VIND I RYGGEN: DNVs Remi Eriksen
innlemmer GEC i folden (foto: DNV)

DNV har fra før over 300 kontorer i 100 land, og ved å kunne tilby GECs tjenester gjennom disse, vil selskapet effektivt bli verdens største innen konsulenttjenester relatert til vindenergi. DNV har fra før ,40 års erfaring fra offshorerelaterte konsulenttjenester, og har i løpet av de siste 20 årene også utvidet sin ekspertise på vindkraft betraktelig.

GEC er amerikansk, og har i løpet av de siste årene vært involvert i de fleste store vindenergiprosjektene i USA. Dette inkluderer både vurdering av potensial i nye vindprosjekter, evaluering av vindlokasjoner, ytelsestester av vindmøller og finansielle investortjenester, melder DNV.

Det globale vindmarkedet er lukrativt, og vokser med rundt 20% hvert år. USA har den største veksten, og vindkraft står nå for 30% av all årlig ny kapasitetsøkning av energi i USA.

Oppkjøpet fører 100 nye mennesker på DNVs lønningsliste.
– Vår satsing er helt synkron med den amerikanske ambisjonen om at 20% av all energi skal komme fra vindkraft innen 2030, og vi ser samtidig på Kina som et viktig marked, kommenterer DNVs direktør for Energi, Remi Eriksen.

Siste fra forsiden

Lagmannsretten kritiserer tingrettens klimadom – utsetter behandling 

Brudd i forhandlingene om oljeserviceavtalen

+

Grønt lys for fjerning av Gaupe og Knarr

+

Sjekker markedet for ledige semi-rigger fra 2025

+

Riggtvisten spisser seg til – nå blir det høring i Nigeria

+

Oppjusterer kostnaden for klassinger og BOP-bytte

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger