Letesuksess i Krafla-området

(Illustrasjon: Statoil)
Publisert 9. februar 2015

Statoil har fullført et leteprogram med to brønner i Krafla-området i Nordsjøen.

Statoil Petroleum AS er i ferd med å avslutte boring av avgrensningsbrønn 30/11-10 A i utvinningstillatelse 035.

Funnet 30/11-8 S ble påvist sommeren 2011 i midtre jura reservoarbergarter om lag 25 kilometer sørvest for feltinnretningen på Oseberg Sørfeltet i den nordlige delen av Nordsjøen.

Etter boring av funnbrønnen 30/11-8 S var operatørens ressursanslag på mellom 2 og 9 millioner standardkubikkmeter (Sm³) utvinnbare oljeekvivalenter. Avgrensningsbrønnen 30/11-10 A er boret inn i reservoaret nord for funnbrønnen 30/11-8 S.

Hensikten med brønnen var å avgrense funnet 30/11-8 S, påviste ytterligere tilstedeværende oljevolumer og redusere usikkerhetsspennet i utvinnbare volumer i midtre jura reservoarbergarter (Tabertformasjonen). I tillegg ville rettighetshaverne skaffe mer nøyaktig informasjon om dyp til strukturen, reservoar- og fluidegenskaper samt verifisere kommunikasjon over strukturen.

Brønnen påtraff en total oljekolonne på om lag 260 meter i Tarbertformasjonen, fordelt på øvre og midtre Tabertformasjonen med henholdsvis 110 og 150 meter kolonne. Reservoarbergartene i øvre og midtre Tabertformasjon består av 30 og 55 meter med sandsteiner av god reservoarkvalitet.

Størrelsen på funnet

Foreløpig er størrelsen på funnet beregnet til å være mellom 8 og 13 millioner standardkubikkmeter (Sm3) utvinnbare oljeekvivalenter. Brønnen ble ikke formasjonstestet, men det er utført omfattende datainnsamling og prøvetaking. Foreløpig gass/olje-forhold er på 80-95 Sm3/Sm3. Rettighetshaverne vil vurdere utvikling av funnet sammen med andre funn i området.

Dette er den niende letebrønnen i utvinningstillatelse 035, som ble tildelt i 2. konsesjonsrunde i 1969. 30/11-10 A ble boret til et vertikalt dyp på 3673 meter under havflaten, og avsluttet i Nessformasjonen i midtre jura. Havdypet er 105 meter. Brønnen blir permanent plugget og forlatt.

Brønn 30/11-10 A er boret med boreinnretningen «Transocean Leader», som etter dette ikke vil ha oppdrag for Statoil.

Statoil er operatør for PL035/PL272 med en eierandel på 50 prosent. Partnerne er Svenska Petroleum Exploration AS (25 prosent) og Det norske oljeselskap ASA (25 prosent).

Siste fra forsiden

+

Repsol og ConocoPhillips tapte milliardtvist med staten

Kommentar
Helge Keilen
Redaktør, Offshore Media Group

Tankekorset

+

Floatel Endurance får enda en Aker BP-kontrakt

+

Disse fem funnene vil Equinor knytte til Castberg-skipet

+

Elektrifiseringen av Troll sprekker på tid og kost

Kommentar
Helge Keilen
Redaktør, Offshore Media Group

Tørrskodd med SV

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger