Statoil vurderer Peregrino fase II

Publisert 9. oktober 2013

Vurderer ny plattform i tro på ytterligere reserver i og rundt Peregrino.,Statoil og partneren i Peregrino-feltet offshore Brasil, Sinochem, vurderer å ekspandere inn i naboblokken BM-C-47. Også denne blokken er eid av partnerskapet Statoil (60 prosent andel) og Sinochem (40 prosent). Årsaken til den mulige utvidelsen, er seismikk som tyder på at Peregrino-reservoarene strekker seg inn i naboblokken, fortalte Statoil Brasils informasjonsdirektør Mauro Andrade til nyhetsbyrået Reuters.

Ny produksjonsplattform?
Peregrino-partnerne, som allerede driver det best produserende, ikke-brasiliansk opererte feltet på brasiliansk sokkel, håper nå på myndighetenes godkjennelse for planene om å inkludere oljeførende områder i BM-C-47 i feltet.

Får de grønt lys for dette, betyr det at et Peregrino fase II-prosjekt kan bli en realitet. Et slikt prosjekt vil ifølge Reuters bety at en ny produksjonsplattform vil bli bygget og linket opp mot de eksisterende to plattformene og FPSO-en (Floating Production, Storage and Offloading vessel) på feltet.

Målt i produksjonsvolumer er Peregrino det 8. største feltet offshore Brasil, med en daglig rate på 83.000 fat. Samtlige syv felt over på listen er operert av Petrobras.

Siste fra forsiden

Lagmannsretten kritiserer tingrettens klimadom – utsetter behandling 

Brudd i forhandlingene om oljeserviceavtalen

+

Grønt lys for fjerning av Gaupe og Knarr

+

Sjekker markedet for ledige semi-rigger fra 2025

+

Riggtvisten spisser seg til – nå blir det høring i Nigeria

+

Oppjusterer kostnaden for klassinger og BOP-bytte

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger