Publisert 4. februar 2000

Verftsbedriften Westcon i ølensvåg har kjøpt opp sveisebedriften Service Sveis i Stavanger. Med det vil selskapet styrke sin tilstedeværelse i Stavanger-regionen.,

FåR REISE EN DEL TIL øLEN: Service Sveis’ ansatte
skal utføre en del arbeid hos Westcon i ølensvåg.
(Foto: WESTCON)

Service Sveis er en liten sveisebedrift ved Dusavika i Stavanger. Selskapets har seks ansatte og har de siste fem-seks årene dreid seg mer og mer mot offshore-industrien. Den dreiningen kommer nok til å fortsette når de nå har blitt kjøpt opp av Westcon.

– Dette betyr jo at vi får hevet oss med hjelp av Westcon-systemet, der vi blant annet får litt ingeniørhjelp fra dem, og skal være med på noen prosjekter i ølen, forteller daglig leder Bjørn Due-Olsen i Service Sveis til Oilinfo.

Westcon har lenge sett etter muligheter for å satse i Stavanger-regionen, og oppkjøpet av Service Sveis vil danne grunnlaget for et kontor som skal bygges opp nær oljebyen.

-Tilstedeværelse der er lurt i forhold til nærhet til kundene, som er riggrederier og til en viss grad oljeselskaper. Vi vil fortsatt ha et produksjonsapparat i ølen, mens kontoret i Stavanger bli et fremskutt brohode mot markedet, sier økonomi- og administrasjonssjef øyvind Bakkevig i Westcon til Oilinfo.

Kontoret skal fungere som representasjonskontor, i tillegg til at selskapet nå ansetter personell for å bygge opp et eget ingeniørmiljø i Stavanger.

– Betyr dette at dere vil ha rigger inne til arbeid i Dusavika?
– Det blir neppe aktuelt. Vi har et utmerket anlegg i ølen som har en fin beliggenhet med to riggkaier, personell som er vant til å håndtere arbeidsoppgavene og havneforhold som er gode både med hensyn til vær og vind, og med hensyn til havneavgift, forteller Bakkevig Oilinfo.

Siste fra forsiden

Forlenger borekontrakten med Odfjell Technology 

«Styrke» blir det nye navnet til forbundet IE&FLT

Havfram skal installere 21 vindturbiner i Tyskland

CHC flyr for Shell

+

Sjekker markedet for ledige semi-rigger fra 2025

Lagmannsretten kritiserer tingrettens klimadom – utsetter behandling 

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger