Ingen avvik for Asta

Aasta Hansteen. (Illustrasjon: Statoil)
Publisert 13. august 2015

Petroleumstilsynet (Ptil) gjennomførte i perioden 22.4-19.5.2015 tilsyn med Aasta Hansteen fabrikasjon av forankringsliner. Tilsynsaktiviteten omfattet både kjetting og fibertau.

Ptil melder at målet for tilsynsaktiviteten var å verifisere at Statoil velger løsninger for forankringslinene som er robuste og at selskapet følger opp fabrikasjonen av kjetting og fibertau i samsvar med krav i regelverket.

Ifølge Ptil ble det ikke identifisert noen avvik, men man fant to forbedringspunkt. Det ene punktet var knyttet til ”kompetanse og kvalifisering,” mens det andre var knyttet til et nyordet/begrepet/pleonasmen ”Erfaringskunnskap.” Statoil har fått frist til 24.8.2015 med å redegjøre for hvordan forbedringspunkt vil bli håndtert.

Aasta Hansteen er lokalisert i den nordlige delen av Norskehavet og ligger omkring 300 km vest for Bodø og 140 km nord for Nornefeltet. Vanndypet er 1300 meter. I utbyggingen inngår en bemannet flytende produksjonsinnretning av Spar-typen. Spar-konseptet er nytt i Norge, men kjent fra andre land. Aasta Hansteen vil være den største innretningen av denne typen som er bygget til nå. Spar-innretningen vil være forankret med 17 liner. Hver line består av en kombinasjon av stålkjetting og fibertau. Levetiden for forankringslinene er 25 år.

 

 

Siste fra forsiden

Lagmannsretten kritiserer tingrettens klimadom – utsetter behandling 

Brudd i forhandlingene om oljeserviceavtalen

+

Grønt lys for fjerning av Gaupe og Knarr

+

Sjekker markedet for ledige semi-rigger fra 2025

+

Riggtvisten spisser seg til – nå blir det høring i Nigeria

+

Oppjusterer kostnaden for klassinger og BOP-bytte

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger