Statoil inn i letelisens offshore Sør-Afrika

Tugela South. Illustrasjon: Statoil
Publisert 29. oktober 2015

Statoil har inngått en avtale med ExxonMobil Exploration and Production South Africa Limited om å kjøpe 35 prosent av letelisensen 12/3/154 Tugela South.

– Denne muligheten støtter Statoils letestrategi om tilgang i stor skala. Lisensen er lokalisert i et uutforsket basseng der vi mener vi ser indikasjoner på et aktivt petroleumssystem med stort potensial, sier Nick Maden, direktør for Statoils letevirksomhet på den vestlige halvkule.

– Denne posisjonen styrker og utvikler valgmulighetene i Statoils langsiktige internasjonale portefølje. Vi ser fram til å samarbeide med ExxonMobil, Impact Africa og sør-afrikanske myndigheter for å lete etter olje og gass i dette nye området for Statoil, sier Maden.

Letelisensen Tugela South dekker et område på omkring 9.000 kvadratkilometer. Den ligger utenfor kysten av Durban på østkysten av Sør-Afrika med havdyp på inntil 1.800 meter.

Lisensandelen representerer Statoils inntreden i Sør-Afrika. Statoil går inn i en tidlig letefase med et trinnvis leteprogram. Første arbeidsforpliktelser mellom 2015 og 2017 omfatter innhenting av 1.000 kvadratkilometer med 3D-seismikk, geologisk og geofysisk arbeid, og reprosessering av seismiske 2D-data. Det er ingen forpliktelsesbrønner i leteperioden.

Partnerskapet vil beslutte neste trinn i arbeidet etter å ha vurdert informasjonen fra de første studiene og seismikkinnsamlingen.

Øvrige andeler eies av operatøren ExxonMobil (40 prosent) og partneren Impact Africa (25 prosent).

 

Siste fra forsiden

Forbundet IE&FLT blir til «Styrke»

Havfram skal installere 21 vindturbiner i Tyskland

CHC flyr for Shell

+

Sjekker markedet for ledige semi-rigger fra 2025

Lagmannsretten kritiserer tingrettens klimadom – utsetter behandling 

Brudd i forhandlingene om oljeserviceavtalen

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger