Har avsluttet befraktningsavtale for «EM Leader»

Befraktningsavtalen for "EM Leader" avsluttes etter at fartøyet har ligget i opplag siden 15. mai i fjor. (Foto: EMGS)
Publisert 5. juli 2016

EMGS melder om høyere flåteutnyttelse i andre kvartal, men har samtidig avsluttet befraktningsavtalen for «EM Leader», som har ligget i opplag siden mai i fjor.

Electromagnetic Geoservices ASA (EMGS) hadde en flåteutnyttelse på 76 prosent i andre kvartal 2016, opp fra 68 prosent i samme periode i fjor.

Seismikkselskapet melder tirsdag at 76 prosent av kapasiteten gikk på multiklientseismikk i kvartalet, mot 63 prosent i samme periode året før. Ingen kapasitet ble brukt på kontraktseismikk, ned fra fem prosent andre kvartal 2015.

EMGS hadde to fartøy i drift i andre kvartal 2016. Dermed hadde selskapet registrert 6,0 fartøymåneder i kvartalet. I andre kvartal i fjor hadde selskapet fire skip i drift og registrert 10,5 fartøysmåneder.

Flåteaktivitet

«Boa Thalassa» startet 12. mars på et oppdrag vest for India, som ble avsluttet 16. april. Skipet er lagt i opplag på en redusert rate fra 1. mai. Fartøyets utnyttelse i andre kvartal var 51 prosent.

«Atlantic Guardian» påbegynte en multiklientkontrakt i Hammerfestbassenget 10. mars, som ble avsluttet 26. april. Deretter samlet fartøyet inn multiklientdata i Norskehavet fra 29. april til 15. mai, før det startet på en multiklientkontrakt i Nordsjøen fra 29 mai til 24. juni.

Etter dette har «Atlantic Guardian» startet på transitt tilbake til verftet på Fosen for rigging av Joint Industry Project (JIP). Fartøyets utnyttelse i kvartalet var på 85 prosent.

Avsluttet befraktningsavtale

«EM Leader» har ligget i opplag siden 15. mai 2015. I løpet av kvartalet har EMGS og eieren av fartøyet, Euro Trans Skips AS, blitt enige om å avslutte fartøyets befraktningsavtale fra 1. juni 2016 til kommersiell fordel for begge partiene, ifølge EMGS.

EMGS vil offentliggjøre selskapets økonomiske resultater for andre kvartal torsdag 18. august.

Siste fra forsiden

Lagmannsretten kritiserer tingrettens klimadom – utsetter behandling 

Brudd i forhandlingene om oljeserviceavtalen

+

Grønt lys for fjerning av Gaupe og Knarr

+

Sjekker markedet for ledige semi-rigger fra 2025

+

Riggtvisten spisser seg til – nå blir det høring i Nigeria

+

Oppjusterer kostnaden for klassinger og BOP-bytte

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger