Publisert 4. februar 2000

Rogalendingen Jon Gjedebo (63) har gått fra seier til seier innen norsk innovasjon, oljevirksomhet og gründerkultur. I år er han Norges representant i VM i Vekstskaping i Monaco.,

AMBISIøS: Jon Gjedebo (63) er norges mann
under Ernst & Young World Entrepreneur Of The
Year i mai (foto: MAGNUS BIRKENES)

Det prestisjetunge arrangementet Ernst & Young World Entrepreneur Of The Year går av stabelen i miniputtlandet Monaco i slutten av denne måneden. Gjedebo, som ble kåret til vinner i Ernst & Young Entrepreneur Of The Year 2007 i Norge, er en sterk kandidat til verdenstittelen.

– Det blir spennende å komme til Monaco og treffe de andre vinnerne. Jeg ser frem til å bli kjent med andre som er i en tilsvarende situasjon som meg selv og til å dele erfaringer med dem, sier Jon Gjedebo i en kommentar.

Gjedebo har i flere år hatt en større eller mindre finger med i spillet i flere sentrale, norske investeringsselskaper, inkubatorer, innovasjonsmiljøer og større og mindre olje- og gassrelaterte teknologibedrifter. Mest kjent er han for sitt eierskap og utvikling av selskaper som Cybernetics, Hitec og Styrbjørn. Gjedebo sitter i dag som styreleder i en rekke ledende beddrifter, deriblant Remora Technology, Hitec Industries og Hitec Vision Private Equity.

Under OTC 2007 gikk han også hjem med den anerkjente Heritage Award i lomma.

Tidligere kjente norske deltagere i den internasjonale gründerkonkurransen inkluderer IKMs Ståle Kyllingstad og Aarbakkes egen Inge Brigt Aarbakke; også disse rogalandinger.

I år der det rekordmange førti vinnere fra like mange ulike land som kjemper om førsteplassen, og det hele blir avgjort 31. mai. Dette er 22. Gang konkurransen avholdes.

Siste fra forsiden

Lagmannsretten kritiserer tingrettens klimadom – utsetter behandling 

Brudd i forhandlingene om oljeserviceavtalen

+

Grønt lys for fjerning av Gaupe og Knarr

+

Sjekker markedet for ledige semi-rigger fra 2025

+

Riggtvisten spisser seg til – nå blir det høring i Nigeria

+

Oppjusterer kostnaden for klassinger og BOP-bytte

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger