Publisert 4. februar 2000

GC Rieber Shipping har signert avtale for kjøp av nybyggene 532 og 533 ved verftet Factorias Vulcano i Spania. Oppkjøpet representerer en investering på 850 millioner kroner.

De to skipene ble i utgangspunktet bestilt av Arrow Seismic i 2006, men GC Rieber Shipping stod for konseptutvikling og design. PGS kjøpte så opp Arrow i 2007, og i fjor ble kontraktene på de to skipene kansellert som følge av forsinkelser.

– Vi har nylig avtalt å selge subsea skipet «Polar Queen», bygget i 2001, til Acergy med en netto kontantstrømseffekt som utgjør størsteparten av egenkapitalbehovet i den nye investeringen. Salget av «Polar Queen» og kjøpet av NB 532 og NB 533 gir en jevnere balanse mellom segmentene subsea og marin seismikk, sier administrerende direktør i GC Rieber Shipping, Sven Rong, i en pressemelding.

– Prisnivået for investeringen i NB 532 og NB 533 er betydelig lavere enn for sammenlignbare skip, noe som forventes å gi en konkurransefordel, legger han til.

Skipene er designet for en makshastighet på 20 knop og for bruk av optimale høykapasitets marine seismiske operasjoner med 12 til 14 streamere.

Siste fra forsiden

Lagmannsretten kritiserer tingrettens klimadom – utsetter behandling 

Brudd i forhandlingene om oljeserviceavtalen

+

Grønt lys for fjerning av Gaupe og Knarr

+

Sjekker markedet for ledige semi-rigger fra 2025

+

Riggtvisten spisser seg til – nå blir det høring i Nigeria

+

Oppjusterer kostnaden for klassinger og BOP-bytte

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger