Statoil har spuddet Apollo

Publisert 3. juni 2014

Den nordligste brønnen som er boret på sokkelen.,Statoil og semien «Transocean Spitsbergen» ble en sentral del av mediebildet i uken som gikk, etter at Greenpeace først bordet riggen, for deretter å parkere skipet «Esperanza» direkte over boredestinasjonen for den hittil nordligste brønnen på norsk sokkel: 7324/2-1 Apollo .

LES MER:

  • Greenpeace bordet «Transocean Spitsbergen»
  • «Esperanza» blokkerer Statoil-brønn

Omsider i gang

Greenpeace ble i helgen bordet av kystvakten , og «Transocean Spitsbergen» kom seg dermed på plass over brønnen, som ifølge OD nå er spuddet.

Brønnen ligger i lisens 615 i Hoop -området i Barentshavet. Brønnen er lokalisert 300 km nord-nordvest for Knivskjelodden i Nordkapp kommune, 175 km sørøst for Bjørnøya og om lag 50 km nord for PL 537 ( Wisting -brønnene). Vanndypet på lokasjonen er ca 440 meter. Brønnen skal bores med BOP-en plassert på havbunnen. Det vil bli boret et pilothull ned til settedyp for 17 1⁄2″ seksjonen.

Primært formål med letebrønn 7125/4-3 er å påvise hydrokarboner i Stø, Nordmela og Tubåen formasjonene, som er av jura alder. Reservoartrykket estimeres til å ligge rundt 92 bar, og reservoartemperaturen ca 26 °C. Forventet oljetype på Apollo er Goliat Realgrunn.

Varigheten av operasjonen er estimert til 31 døgn, inkludert permanent plugging.

Statoil er operatør i PL 615 med 35 prosent eierandel, med ConocoPhillips (25 prosent), OMV (20 prosent) og Petoro (20 prosent) som partnere.

Siste fra forsiden

+

Sjekker markedet for ledige semi-rigger fra 2025

Lagmannsretten kritiserer tingrettens klimadom – utsetter behandling 

Brudd i forhandlingene om oljeserviceavtalen

+

Grønt lys for fjerning av Gaupe og Knarr

+

Riggtvisten spisser seg til – nå blir det høring i Nigeria

+

Oppjusterer kostnaden for klassinger og BOP-bytte

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger