Publisert 4. februar 2000

Norske Shell vurderer å selge seg ned i pengemaskinen Statfjord. Pengene vil selskapet bruke på leting og utbygging i Norskehavet.

Shell solgte seg rett før jul ned i BPs Valhall-felt, og nå kommer muligens også selskapets andel i Statfjord for salg. Selskapet avviser at nedsalgene er en strategi for å trappe ned aktiviteten i Norge.

VURDERER å SELGE STATFJORD: Vil bruke penger
på leting og utbygging. (Foto: STATFJORD)

– Det som skjedde med Valhall er en helt normal prosess for alle selskap som kontinuerlig vurderer sine porteføljer. Vi gjorde en byttehandel med Hess der vi fikk styrket oss i Gabon og på britisk sokkel. Slike bytter er nok mer vanlige andre steder enn på norsk sokkel, sier David Loughman, administrerende direktør i Norske Shell til Stavanger Aftenblad .

Han forteller at årsaken til at selskapet nå vurderer å selge seg ned i Statfjord, er fordi selskapet heller vil satse på nye lete- og utbyggingsprosjekter enn prosjekter for økt utbygging. Lete- og utbyggingsprosjektene kan komme både i Norge og internasjonalt, men Loughman nevner spesielt det mye omtalte Gro-funnet selskapet har gjort i Vøringsbassenget, langt vest i Norskehavet.

– Shell har mange spennende oppgaver i Norskehavet som operatør av Gro-feltet, Dalsnuten-prospektet og Onyx-funnet. For ikke å snakke om forberedelsene til å søke i 21. runde. Hva som skjer på Statfjord, er uansett avhengig av hvilken pris eventuelle kjøpere vil gi for vår andel der, sier Loughman til Aftenbladet.

Han avviser at grunnen til nedsalget i Valhall og Statfjord er at selskapet vil ha kompensasjon for nedjusteringen av ressursene i Ormen Lange, og tror at den neste brønnen på Gro, som etter planen skal bores i mai med «Aker Barents», neppe vil bli den siste.

– Selv om jeg er optimist, tror jeg heller ikke to brønner er nok til å avgjøre størrelsen på et felt som dekker et så stort areal som Gro. Men den kommende boringen blir spennende for både oss og Norge, sier David Loughman.

Siste fra forsiden

Lagmannsretten kritiserer tingrettens klimadom – utsetter behandling 

Brudd i forhandlingene om oljeserviceavtalen

+

Grønt lys for fjerning av Gaupe og Knarr

+

Sjekker markedet for ledige semi-rigger fra 2025

+

Riggtvisten spisser seg til – nå blir det høring i Nigeria

+

Oppjusterer kostnaden for klassinger og BOP-bytte

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger