Publisert 7. juni 2006

Bellona og Natur og Ungdom klager til Miljøverndepartementet på avgjørelsen om å la Statoil letebore på Tornerose-feltet i Barentshavet.

NTB

Petroleumstilsynet har gitt Statoil tillatelse til å letebore på Tornerose-feltet, som ligger omtrent 60 kilometer øst for Snøhvitfeltet og 70 kilometer fra Ingøya i Hammerfest kommune.

SFT (Statens forurensningstilsyn) skriver i sin utslippstillatelse at stoffene som vil slippe ut som følge av boringen, har ingen eller svært liten negativ miljøeffekt.

Men de to miljøorganisasjonene er ikke enige og klager nå til Miljøverndepartementet. De ber miljøvernminister Helen Bjørnøy (SV) om å stanse boringen, fordi de mener tillatelsen bryter med forvaltningsplanen for Barentshavet. De peker på at boringen skal finne sted bare 20 kilometer fra den sonen som forvaltningsplanen definerer som «sårbar og verdifull», og at boringen er satt i den mest sårbare perioden for fisk og fugl. Boringen skal etter planen foregå fra midten av juni og vare en drøy måned.

I hver sin pressemelding hevder organisasjonene at det ikke ble innhentet miljøfaglige råd fra underliggende etater, noe som er fast praksis i konsesjonsrundene.

– I Tornerose-saken har den vanlige saksbehandlingen som skal sikre miljøet blitt satt til side. Derfor må Bjørnøy gripe inn og stoppe Statoils boreplaner, sier leder Bård Lahn i Natur og Ungdom.

Siste fra forsiden

+

Repsol og ConocoPhillips tapte milliardtvist med staten

Kommentar
Helge Keilen
Redaktør, Offshore Media Group

Tankekorset

+

Floatel Endurance får enda en Aker BP-kontrakt

+

Disse fem funnene vil Equinor knytte til Castberg-skipet

+

Elektrifiseringen av Troll sprekker på tid og kost

Kommentar
Helge Keilen
Redaktør, Offshore Media Group

Tørrskodd med SV

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger