Publisert 4. februar 2000

I går ble Norwegian Research Centre for Offshore Wind Technology (NORCOWE) åpnet av ordføreren i Bergen. Senteret skal sikre samarbeid mellom industri og store internasjonale forskningsmiljø innen offshore vindkraft.

– Det er med stolthet jeg kan åpne senteret, sa ordfører Gunnar Bakke under åpningen.

I februar i år tildelte olje- og energiminister Terje Riis-Johansen forskerne i Bergen, ved Christian Michelsen Research i spiss, vertskapsrollen for et internasjonalt virtuelt senter for offshore vindkraft.

De to eksisterende senterne i Trondheim, NOWITECH og CEDREN, skal sammen med NORCOWE bli hovedbrikkene i arbeidet om å gjøre offshore vindkraft til en større del av energiforsyningen til Norge.

– Målet er å koble norsk kompetanse og erfaring innen offshore teknologi sammen med dansk vindkompetansen, skriver NORCOWE i en pressemelding.

Forskningspartnerne ved senteret blir Christian Michelsen Research (vertskapsinstitutt), Unifob, Universitetet i Bergen, Universitetet i Agder, Universitetet i Stavanger og Aalborg Universitet.

Industripartnerne er Statkraft, Vestavind Offshore, Agder Energi, StatoilHydro, Lyse, Aker MH, National Oilwell Norway, Origo Engineering og Norwind.

Siste fra forsiden

Lagmannsretten kritiserer tingrettens klimadom – utsetter behandling 

Brudd i forhandlingene om oljeserviceavtalen

+

Grønt lys for fjerning av Gaupe og Knarr

+

Sjekker markedet for ledige semi-rigger fra 2025

+

Riggtvisten spisser seg til – nå blir det høring i Nigeria

+

Oppjusterer kostnaden for klassinger og BOP-bytte

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger