Gjør du dette manuelt, sløser du bort store summer
Avatar
23. desember 2019
Illustrasjon: Aker Solutions
Gjør du dette manuelt, sløser du bort store summer
Avatar
23. desember 2019

– Dette er en innovasjon som drastisk reduserer kostnadene for dokumentasjon.

Det sier Bjørnar Torsnes, daglig leder i CodeIT. Han og kollegene har utviklet verdens første skybaserte løsning for automatisk oppretting og validering av digital produksjons-dokumentasjon (eMRB).

Aker Solutions på kundelisten

Den unike løsningen får bukt med manuelle, gammeldagse og kostnadsdrivende arbeidsoppgaver som hele oljebransjen sliter med. CodeIT eMRB fjerner behovet for printing, store permer og manuell arkivering. Dette erstattes nå av automatisk oppretting og validering av all produksjons-dokumentasjon i skyen. Store aktører som Aker Solutions var kjapt ute med å sikre seg systemet.

– Det er en stor anerkjennelse at de nå implementerer våre systemer som en leverandør- og kundeportal for å samle og presentere all produksjons-dokumentasjon, sier Torsnes.

Foto: Aker Solutions

Sparer millioner

Aker Solutions har de siste årene jobbet systematisk med å få ned kostnadene og bli mer effektive, og med CodeIT eMRB gjør de akkurat dette. Nå kan selskapet gjøre all MRB-kompilering både enklere, raskere og billigere. Kostnadene for dokumentasjon i tradisjonelle olje- og gassprosjekter kan barberes med opptil hele 30 prosent.

– De største fordelene og besparelsene oppnås når CodeIT eMRB blir en del av deres utstyrs-spesifikasjoner. Deres brukere og leverandører kan spare flere millioner euro i året.

Forenkling

Kostnads-reduksjonene er ikke den eneste fordelen med CodeIT eMRB. Systemet krever ingen installasjon, og alle brukere administrerer sin egen tilgang. Det er også ofte integrert med kundens egne system som ERP, dokumentkontroll, QA, ferdigstillelse og logistikk. En solid API sørger for en knirkefri og effektiv integrasjon.

Ifølge Torsnes er imidlertid den største fordelen at kvaliteten økes gjennom rask og effektiv sporing. I stedet for manuelle søk i store permer, kan man i eMRB-løsningen lagre og spore informasjon med noen enkle tastetrykk. Dette gir rask og tidlig tilgang til ønsket dokumentasjon.

– Oppdragsgivere krever ofte at MRB leveres sammen med det innkjøpte utstyret. Det kan være utfordrende, til tider umulig, for leverandørene. Deler av dokumentasjonen er nemlig ikke er klar før på slutten av prosjektet. Annen dokumentasjon, som for eksempel material-sertifikat, kan imidlertid være på plass tidligere. Tidligere har QA-personell måttet besøke de ulike produsentene for å bekrefte disse tidlig-dokumentene manuelt. Med CodeIT eMRB er denne dokumentasjonen tilgjengelig online fra dag én, forklarer Torsnes.

Garanterer resultater

CodeIT har oppskalert produktet til alle bransjer og passer for bedrifter av alle størrelser verden over. Det er gjennomført vellykkede piloter med partnere i ulike næringer. Disse bekrefter det kommersielle potensialet og har resultert i signerte avtaler. Aker Solutions-kontrakten er et godt eksempel på dette.

– Potensialet er enormt. Brukes det riktig, kan vi love store kostnadsbesparelser og konkurranse-fortrinn, avslutter Torsnes.

CodeIT: Phone: 0047-22107380 | E-mail: post@codeit.no | Web: https://emrb.no