IKM Testing satser på preservering – inngår avtale med Rig-Tech Solutions
Avatar
29. oktober 2020
IKM Testing satser på preservering – inngår avtale med Rig-Tech Solutions
Avatar
29. oktober 2020

IKM Testing satser på preserveringstjenester for videre vekst. Erfarent personell er allokert fra egne rekker og andre rekruttert inn. Arbeidet ledes av nyansatt prosjektleder Glenn Sinnes, som har bakgrunn fra mange år i Bilfinger og nå sist fra Presserv.

Som del av satsingen har IKM Testing signert avtale om samarbeid med Rig-Tech Solutions. Rig-Tech Solutions er distributør av en rekke produkter som beskytter komponenter og ivaretar kvaliteten over lang tid. De mest kjente varemerker er Zerust® og Viscotaq. Utstyr til offshore industrien lagres og opereres under utfordrende omgivelser, og skader som følge av korrosjon er et stort problem. Det er store økonomiske og miljømessige gevinster ved å forlenge levetiden på utstyr ved rett utførelse av preservering og korrosjonsbeskyttelse med de rette produktene.

IKM Testing er engasjert med store oppdrag i pågående utbyggingsprosjekt innen offshore industrien og har langsiktige rammeavtaler med operatørselskap og kontraktører på norsk sokkel. IKM Testing kan tilby komplette preserveringsoppdrag, inkludert utarbeidelse av preserveringsmanualer, levering av rusthemmende produkter samt utførelse av preservering ute hos kunder innen landindustri og offshore.

– Vår tydelige satsing på preservering vil styrke oss som en mer komplett leverandør til våre eksisterende og nye kunder. Vi vil også kunne ta en større posisjon i nye markedsegment, både i Norge og internasjonalt. Med oss i den veksten har vi valgt å gi Rig-Tech Solutions en sentral rolle og vi gleder oss til samarbeidet, uttaler Vidar Haugland, Vice President – IKM Testing AS.

– Avtalen med IKM Testing er viktig for oss. Vi er stolte over å inngå en slik avtale med en så stor aktør som IKM Testing. De innehar høy kompetanse med store prosjekter innen offshore industrien, og har langsiktige avtaler med flere av de viktigste aktørene i denne bransjen. Vi gleder oss til å støtte deres satsing, uttaler Kristian Høvring, Global BD Manager – Preservation – Rig-Tech Solutions.

Rig-Tech Solutions

Rig-Tech Solutions er en globalt ledende leverandør av korrosjonsforebyggende og beskyttende materialer til olje- og gass / fornybar energi / lagrings- og fraktindustrien. Rig-Tech Solutions har utviklet sterke partnerskap med bransjeledende produsenter av preservering og korrosjonsbeskyttelse sammen med Zerust® O&G og Viscotaq. Rig-Tech Solutions har hovedkontor i Spania, med avdelingskontor og strategiske partnere lokalisert flere steder i Europa.

IKM Testing AS

IKM Testing AS sysselsetter rundt 700 ansatte i Norge og er et selskap i IKM Gruppen. Selskapet er en ledende leverandør av tjenester innen testing, rengjøring og inspeksjon. Innen alle våre fagområder har vi spisskompetanse, stor utstyrspark og flerfaglig personell for utførelse. IKM Testing har hovedkontor på Sola, avdelingskontor i Bergen, Kristiansund og Hammerfest. Internasjonalt har vi datterselskap i Canada, Polen, Singapore, Malaysia, Thailand, Indonesia, Brasil, Australia og Storbritannia. Budsjettert omsetning i 2020 for IKM Testing sine selskaper i inn- og utland er NOK 1550 mill.