Kostnadskutt med miljøgevinst

Publisert 16. september 2021

Senke kostnader i drift og vedlikehold og samtidig øke både miljøgevinst og miljøsikkerhet kan høres ut som en utopi. Med toppkvalitets biologisk nedbrytbare smøreoljer får en begge deler. Hemmeligheten ligger i oljens ekstreme driftstid.

Bare økonomisk lønnsomme, teknisk modne og miljøtilpassede konsepter er virkelig bærekraftige

Panolin oljer for offshore og marine bruk er basert på 100% mettede estere og nøye utvalgte additiver. Dette er produkter som er svært stabile og høytytende over lang tid på grunn av sin motstandsdyktighet mot ytre påvirkning, så som høy temperatur, trykk, skjærkrefter og vann, samt sin ekstreme oksidasjonsstabilitet.

Lønnsomt

Panolin står for svært robuste oljer med en levetid som overstiger vanlige mineralske oljer mange ganger. Panolin er testet i industrien til over 100 000 timer brukstid uten skifte, samtidig som det gir full beskyttelse av utstyr og maskineri.

Lange oljeskiftintervall betyr fremfor alt redusert nedetid. Samtidig spares kostbart vedlikeholdsarbeid. Når oljeforbruket går ned betyr dette igjen færre innkjøp,  mindre innkjøpsadministrasjon og reduserte transport- og lagerkostnader.

Miljøet

Ved utilsiktet spill vil Panolin oljene brytes ned uten å påvirke miljøet og med bare minimale restprodukter. Panolin danner heller ikke skinn på vannet. Panolin Atlantis for offshore bruk er testet for bla. toksisitet og bionedbrytbarhet og er registrert i NEMS i gul kategori. Produktet er også i samsvar med VIDA/VGP krav.

Lang brukstid betyr lavere oljeforbruk. Dette gir mindre transport av ny olje og bruktolje, samt redusert avhending av den brukte oljen. Utbyttet er redusert CO2-utslipp gjennom hele livssyklusen til oljen, i forhold til bruk av konvensjonell smøreolje.

Spissteknologi

Sveitsisk baserte Panolin International Inc. har arbeidet med miljøtilpassede oljer i over 35 år og utviklet spissteknologi på området. Målet er hele tiden å utvikle produkter som gir miljøvennlig gevinst uten å kompromisse på maksimal ytelse.

YX Smøreolje AS er norsk importør av Panolin miljøtilpassede oljer.

Panolin benyttes allerede på en rekke offshore installasjoner, fartøyer og i ROVer der det er lekkasje til sjø. Bruksområdene og mulighetene for miljøgevinst og besparelser er enda flere. Oljene kan benyttes der det ellers benyttes konvensjonell mineralolje i dag.

Møt oss på Modifikasjonskonferansen, OTD Energy og Bore- og riggkonferansen i høst.

Spar kostnader – beskytt miljøet – øk ytelsen

Siste fra forsiden

+

Vurderer salg av Mime Petroleum: – Ikke linket til Balder X-overskridelsen

Nyhetsbyrå: 15 EU-land vil ha makspris på gass

– Kan bli aktuelt å be Nato om hjelp til å beskytte norsk sokkel

Equinor, Vår Energi og Aker BP hever beredskapen i Norge

– Norsk gassforsyning sannsynligvis Europas største sabotasjemål

– Beredskapen på norsk sokkel skjerpes

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger