Nysgjerrig på Petro Database? Her får du en sniktitt….
Avatar
2. september 2019
Nysgjerrig på Petro Database? Her får du en sniktitt….
Avatar
2. september 2019

Forretningsmuligheter har alltid vært en prioritert og populær del av journalistikken vår. Høsten 2019 lanserte vi et eget verktøy, Petro Database, for å gjøre denne informasjonen mer komplett, enklere tilgjengelig og oppdatert til enhver tid. 

Petro Database skal hjelpe brukerne å identifisere nye forretningsmuligheter og ta bedre strategiske beslutninger, alt basert på fakta fra vår omfattende database. Dette er et verktøy som enkelt og raskt skal gi oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel. 

Per i dag inneholder databasen følgende oversikter:

Letebrønner – Nytt design, men samme innhold som i den tradisjonelle leteoversikten på Petro.no. Oppgradert med link til original kilde til informasjonen samt mulighet for sortering og nedlasting.

Feltutbygginger – Helt ny oversikt. Her finner du kommende utbyggingsprosjekter på norsk sokkel – pågående feltutviklinger, kommersielle funn og større ombygginger under planlegging. Link til original kilde til informasjonen samt mulighet for sortering og nedlasting.

Riggoversikten – Nytt design, men samme innhold som i den tradisjonelle riggoversikten på Petro.no. Full oversikt over inngåtte kontrakter for samtlige rigger som opererer på norsk sokkel. Oppgradert med link til original kilde til informasjonen samt mulighet for sortering og nedlasting.

Decom – Helt ny oversikt. Her finner du alle installasjoner som er planlagt fjernet på norsk sokkel de nærmeste årene – plattformer, flytere, subseainstallasjoner og rørledninger. Link til original kilde til informasjon dersom man ønsker seg flere detaljer om enkeltprosjektene.

Riggklassinger – Her finner du oversikten over når riggene som opererer på norsk sokkel skal inn til neste klassing (SPS). Oppgradert med lokasjon for siste klassing og annen relevant tilleggsinformasjon.

Uønskede hendelser – Vi har lagt alle uønskede hendelser på norsk sokkel siden mai 2017 inn i databasen og gjort dem søk- og sorterbare.

Elektrifisering – Detaljer og dokumenter knyttet til planlagte kraft fra land-prosjekter.

Havvind – Detaljer og dokumenter knyttet til mulige fremtidige utbygginger av havvind i Norge.

Alltid oppdatert med siste nytt

I tillegg til å gi en oversikt i tabellformat, kan man altså klikke seg videre inn i originalkildene til informasjonen. Dette er søknader, presentasjoner, børsmeldinger og andre dokumenter som vi har fått og får tilgang til og kan strukturere gjennom vårt journalistiske virke. Databasen er dermed alltid oppdatert med sist tilgjengelige data. I motsetning til en statisk rapport som raskt går ut på dato. 

I originalkildene kan du enkelt dykke ned i detaljene for de prosjektene du måtte ønske. Enten det dreier seg om Equinor sin neste letebrønn i Barentshavet, avviklingen av et ConocoPhillips-felt i Nordsjøen eller planene for Aker BPs neste utbygging i Norskehavet. 

Et månedsabonnement koster 790 kroner. Et årsabonnement 7900 kroner. Vi skreddersyr selvsagt tilbud til bedrifter son ønsker å tegne abonnement for flere av sine ansatte.

Så registrer deg nå om du ønsker en unik oversikt over de kommende aktivitetene på norsk sokkel!

Med vennlig hilsen
John Økland og Glenn Stangeland

Databasen finner du her!