– Vårt mål er å være annerledes og at våre ansatte får være den beste utgaven av seg selv

Publisert 6. september 2022

OKEA er et annerledes oljeselskap. Når andre operatører vurderer å forlate feltet, starter ofte jobben for OKEA. Selskapet er ungt, men det er bygget opp på lang erfaring. Slik har OKEA kunnet ta posisjonen som ledende midt- til senfaseoperatør på norsk kontinentalsokkel. Nøkkelen til suksess ligger i engasjerte ansatte, som hver enkelt tar ansvar for å nå ambisiøse målsetninger. Selskapet vokser – og nå trenger de flere med på laget.

Det norskbaserte oljeselskapet OKEA har oppnådd mye på få år. Først med oppkjøpet av Draugen fra Shell og medfølgende ambisjon om å forlenge feltets levetid med mer enn 10 år. Siden med flere mindre oppkjøp, og nå sist – men ikke minst – overtakelsen av operatørskap på Brage.

– Vi er et olje- og gasselskap som har spesialisert oss på midt- og senfase felt. Hos oss er det stort nok til at du kan få utviklingsmuligheter innen ulike fagretninger, men lite nok til at du vil utgjøre en forskjell, forteller Tor Bjerkestrand, SVP Operations.

Med det seneste oppkjøpet kommer nærmere 150 nye ansatte til selskapet innen årets utløp. Derfor er det ekstra viktig å jobbe for at alle skal føle seg som en del av organisasjonen. For det å ha engasjerte ansatte som tar ansvar for både egne og selskapets resultater, er en forutsetning for at OKEA skal lykkes med sine mål.

De viktigste ressursene

På samme vis som OKEA vil få mest mulig ut av oljefeltene, jobber selskapet hver eneste dag med å få mest mulig ut av de menneskelige ressursene.

– Alle våre ansatte spiller en unik rolle i vårt selskap. De har ulik bakgrunn, drømmer, kompetanse og historie, og der mener jeg også at vår styrke ligger. Organisasjonen er vår viktigste ressurs, sier HR-rådgiver Gunvor Rolland. 

Flere av de ansatte gir tilbakemelding om at de føler seg betydningsfulle og at de blir lagt merke til i OKEA.

– Som ansatt i OKEA får du fort mye ansvar, men også frihet. Du får påvirket mye, og det er korte beslutningsveier i OKEA, sier Rolland.

Lagånden viser igjen i energien hver enkelt legger ned i arbeidet.

– Det er en driv og et kollektivt ønske om å lykkes i OKEA, kombinert med engasjement og fellesskapsfølelse. Vi har gode ledere, og det å snakke om hvor viktig  arbeidsmiljøet er går hele veien til toppen. Det er jeg glad for, sier Rolland.

Lokket av entreprenørånd

Selv om OKEA bygger på lang erfaring, er det et ungt selskap hvor driv og høye ambisjoner er rådende. 

Det var nettopp entreprenørånden som lokket Harmonie Wiesenberg til OKEA i 2016. Den franske geologen jobber nå i avdelingen Subsurface. Hun trives godt både på grunn av miljøet og mangfoldet i arbeidsoppgaver.

– Folk som jobber i OKEA er dyktige, dedikerte mennesker som ønsker å oppnå noe, sier Wiesenberg.

Fokus på balanse mellom jobb og fritid veide også tungt for Wiesenberg ved valg av arbeidsgiver. Fleksibilitet betyr ekstra mye når man som henne har familie i tre land, i tillegg til hobbyer som er viktige og må dyrkes.

Bjørnar Otnes kom til OKEA i 2020, og jobber som mekaniker på Draugen. Han beskriver det som å lande drømmejobben. Selv om offshore-arbeid betyr tid borte fra familien, har 34-åringen aldri gruet seg til å dra på jobb. Det takker han kollegene og arbeidsmiljøet for.

– Jeg jobber med en fantastisk gruppe mennesker, som er både omgjengelige og hjelpsomme. Vi tar godt vare på hverandre. I tillegg er det spennende å få prøvd så mye forskjellig, så totalpakken i OKEA er utmerket for meg, sier Otnes.

Fellesskap og ansvar

Med stadig økende oppdragsmengde er OKEA på jakt etter nye kloke hoder. Denne gang er det særlig i Kristiansund og i Bergen de trengs.

– Hva slags type mennesker trenger dere på laget nå?

– Ingeniører står høyt på ønskelista, men vi trenger kollegaer innen flere fagdisipliner. Vi er alltid på jakt etter folk som vil bidra til fellesskapet vårt, jobbe sammen med kolleger, og som tar ansvar for egne arbeidsoppgaver og felles resultat, sier Rolland.

Helt fra starten har vi gjort ting annerledes – med suksess. Nå trenger vi flere med på laget som ser at glasset er halvfullt.

Fakta

  • OKEA er en ledende mellom – og senfaseoperatør på norsk sokkel.
  • Selskapet har over 200 ansatte fordelt på kontorer i Trondheim, Kristiansund, Bergen, Stavanger og Oslo.
  • I 2022 vil vi ha en daglig produksjon på 16.000–17.000 oljeekvivalenter (BOE).
  • Etter oppkjøp av felt-andeler fra Wintershall Dea Norge AS økes dette til 25.000 -27.000 boe i 2023.

Se alle våre ledige stillinger!

 

Siste fra forsiden

+

COSLProspector skal klasses og oppgraderes ved CCB

+

Avgrensingen av Ofelia-funnet er i gang

+

Han leder ny subseagigant: – Vi skal kutte kostnader og utslipp for kundene

+

Live-intervju med CCB og Semco: – Alltid rom for samarbeid

+

Klasser Haven i Ølen

+

Odfjell-toppen: – Vi er i starten av en langvarig oppgangsyklus

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger