Viktig med regelmessig kalibrering

Regelmessig kalibrering av høyspent test- og feilsøkingsutstyr er spesielt viktig nå med den økende etterspørselen av elektrisk kraft. (Foto: iStock-170103110)
Publisert 24. september 2022

Etterspørselen etter elektrisk kraft øker raskt. I dag er det behov for å overføre enorme mengder elektrisk kraft fra ett sted til et annet for å oppfylle dette økende kraftbehovet. Kraftoverføring kan gjøres mest effektivt gjennom et høyspent elektrisk kraftoverføringssystem.

Kiwa tilbyr test og kalibrering av et bredt spekter av høyspentutstyr som brukes innen for eksempel kraftproduksjon, kraftdistribusjon, jernbane, petrokjemisk industri, olje- og gass industri, elektrisk service og vedlikehold.

– Vi kalibrerer og tester for mange næringer og vi er opptatt av at våre kunders høyspent test-og feilsøkingsutstyr er korrekt kalibrert, sier gruppeleder for kalibrering Ågotnes i Kiwa, Tore Brunborg.

Subseamoduler trenger kraftforsyning

Ved utvinning av olje og gass på stadig større dyp, er det også flere Subseamoduler på store havdyp som trenger kraftforsyning.

– Det er da viktig at kabler og utstyr fungerer. Dette stiller krav til at en har korrekt og fungerende høyspent test- og feilsøkingsutstyr, sier Tore Brunborg.

Les mer her om våre tjenester innen kalibrering av høyspent test- og feilsøkingsutstyr.

Viktig for kundene

Aktørene i Subsea bruker ofte sitt kalibrerte høyspent test- og feilsøkingsutstyr til å uføre simulering av anlegg, til å teste om kabel er innenfor spesifikasjon, verifisere eller dokumentere at produsert utstyr og motorer er i henhold til norm/krav.

– Derfor er det viktig å kunne dokumentere at disse målingene er utført med utstyr som har en dokumentert sporbarhet og er kalibrert innenfor kundens bruksområde med best mulig nøyaktighet, sier Brunborg, og legger til:

– Dokumentasjonen bidrar til å underbygge tillitt og troverdighet til kundens dokumentasjon, og kan også føre til at aktørene vinner kontrakter, avslutter Tore.

Mer info:

Kiwa kan kalibrere ditt høyspent test- og feilsøkingsutstyr. Ønsker du å vite mer? Les mer her!

Siste fra forsiden

+

Dette er prosjektene Aker BP har gitt grønt lys

Styret har godkjent «den største prosjektporteføljen i selskapets historie»

+

Nå er tallene klare – så stort var Calypso-funnet

Sikrer kontrakt på 100 millioner for strikking, bingo og andre fritidssysler

Eldfisk Nord godkjent – 10,2 milliarder skal investeres

Ny PUD godkjent – oppgraderer Oseberg for 10 milliarder kroner

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger