Equinor tildelt avtale som sikrer 70 euro/MWh for havvind i Polen
Pressemelding
5. mai 2021
Illustrasjon: Equinor
Equinor tildelt avtale som sikrer 70 euro/MWh for havvind i Polen
Pressemelding
5. mai 2021

Tirsdag kunngjorde polske myndigheter at Bałtyk II- og Bałtyk III-prosjektene er tildelt differansekontrakter i forbindelse med første fase av havvindutbygging i Polen.

Prosjektene, som Equinor og Polenergia samarbeider om, har mulighet for en samlet kapasitet på 1440 MW og er blant de første som får tildelt havvindlisenser i Polen.

– Kontraktene for Bałtyk II- og Bałtyk III-prosjektene er et gjennombrudd for Equinor i Polen, og de bidrar til at landet kan nå sine ambisjoner om en endret energimiks. En fullskala utbygging av de to prosjektene vil utgjøre et nytt knutepunkt for havvind i Østersjøen. De vil skape industriaktivitet og arbeidsplasser som understøtter den polske økonomien, og levere billig fornybar strøm til polske hjem og bedrifter. Tildelingene bekrefter vår strategi om å skape verdi innen havvind fra tidlig inngang i attraktive markeder i stor skala, sier Pål Eitrheim, konserndirektør for Nye energiløsninger i Equinor.

Tildelingene fra ERO er en viktig milepæl i arbeidet med å realisere Bałtyk II og Bałtyk III. Prosjektene inngår i første fase av Polens ambisiøse plan for havvindutbygging og vil bidra sterkt i Polens grønne skifte og utvikling av den lokale forsyningskjeden.

Differansekontraktene er tildelt til en pris på rundt 70 euro per MWh for opp til 25 år, og er betinget av enkelte justeringer og endelig godkjenning fra polske myndigheter og Europakommisjonen.