Wood sikrer rammekontrakt med Horisont Energi
Pressemelding
6. oktober 2021
Illustrasjon: Horisont Energi
Wood sikrer rammekontrakt med Horisont Energi
Pressemelding
6. oktober 2021

Horisont Energi inngår rammeavtale for ingeniørtjenester med Wood.

Wood vil bistå Horisont Energi med ulike tjenester som omfatter både offshore og landbaserte områder i rollen som «Specialist Engineering and Management Consultancy Contractor» ettersom Horisont Energi fortsetter å modne prosjekter innen ren ammoniakk og hydrogen, skriver Horisont i en børsmelding.

Horisont Energi meldte nylig at det er inngått en samarbeidsavtale med Equinor og Vår Energi om felles utvikling av Barents Blue-prosjektet, Europas første fullskala produksjonsanlegg for blå ammoniakk. Wood vil spille en viktig rolle i å støtte Barents Blue-prosjektet med ingeniørarbeid og andre tjenester gjennom den offentliggjorte rammeavtalen.

– Jeg er svært glad for å kunne melde om denne avtalen. Siden Horisont Energi og våre partnere har som mål å bygge Europas første rene ammoniakkprosjekt i verdensklasse med offshore CO2-lagring, er det viktig å etablere langsiktige relasjoner med de beste partnerne i bransjen. Wood har uovertruffen erfaring fra komplekse energirelaterte prosjekter over hele verden, sier Bjørgulf Haukelidsæter Eidesen, administrerende direktør i Horisont Energi.

Barents Blue er Horisont Energis første prosjekt. Det befinner seg i Finnmark, er basert på naturgass fra Barentshavet, og omfatter et rent ammoniakkanlegg og lagring av CO2 fra produksjonsprosessen under havbunnen.

– Wood er fokusert på å hjelpe kundene sine gjennom det globale grønne skiftet. Ammoniakk er en av verdens mest brukte industrigasser, og vi er glade for å kunne støtte Horisont Energis ambisiøse planer om å avkarbonisere dette viktige produktet, sier Andy Hemingway, President Energy, Optimization and Innovation i Wood.

Vår Energi inn i Barents Blue – vil lage hydrogen av gass fra Goliat og Alke