Wood sikrer rammekontrakt med Horisont Energi

Illustrasjon: Horisont Energi
Publisert 6. oktober 2021

Horisont Energi inngår rammeavtale for ingeniørtjenester med Wood.

Wood vil bistå Horisont Energi med ulike tjenester som omfatter både offshore og landbaserte områder i rollen som «Specialist Engineering and Management Consultancy Contractor» ettersom Horisont Energi fortsetter å modne prosjekter innen ren ammoniakk og hydrogen, skriver Horisont i en børsmelding.

Horisont Energi meldte nylig at det er inngått en samarbeidsavtale med Equinor og Vår Energi om felles utvikling av Barents Blue-prosjektet, Europas første fullskala produksjonsanlegg for blå ammoniakk. Wood vil spille en viktig rolle i å støtte Barents Blue-prosjektet med ingeniørarbeid og andre tjenester gjennom den offentliggjorte rammeavtalen.

– Jeg er svært glad for å kunne melde om denne avtalen. Siden Horisont Energi og våre partnere har som mål å bygge Europas første rene ammoniakkprosjekt i verdensklasse med offshore CO2-lagring, er det viktig å etablere langsiktige relasjoner med de beste partnerne i bransjen. Wood har uovertruffen erfaring fra komplekse energirelaterte prosjekter over hele verden, sier Bjørgulf Haukelidsæter Eidesen, administrerende direktør i Horisont Energi.

Barents Blue er Horisont Energis første prosjekt. Det befinner seg i Finnmark, er basert på naturgass fra Barentshavet, og omfatter et rent ammoniakkanlegg og lagring av CO2 fra produksjonsprosessen under havbunnen.

– Wood er fokusert på å hjelpe kundene sine gjennom det globale grønne skiftet. Ammoniakk er en av verdens mest brukte industrigasser, og vi er glade for å kunne støtte Horisont Energis ambisiøse planer om å avkarbonisere dette viktige produktet, sier Andy Hemingway, President Energy, Optimization and Innovation i Wood.

Vår Energi inn i Barents Blue – vil lage hydrogen av gass fra Goliat og Alke

Siste fra forsiden

+

Tre CAT D-rigger med ny kontrakt – den siste står på liste i Australia

Transocean Endurance vinner kontrakt i Australia – kan bli borte til 2026

Får ekstra-brønn – sikter seg inn på start i mai

+

Kutter i dagratene for CAT D-riggene i nye avtaler

+

Island Innovator hjem til Norge – men bare for klargjøring til neste jobb

Opptil 15 milliarder kroner i subsidier for å få realisert Sørlige Nordsjø 2

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger