11 riggopphold på tre år for Averøy Industripark

Boligriggen Regalia ligger i varmt opplag ved Averøy Industripark og gir arbeid for daglig leder Frank Ellingsen og hans kolleger.
Publisert 9. august 2018

Av Frode Rabbevåg

Averøy Industripark utenfor Kristiansund har hatt suksess når det gjelder landopphold og verkstedtjenester for riggflåten. 11 riggopphold i løpet av tre år er statusen som daglig leder Frank I. Ellingsen er godt fornøyd med.

– Akkurat nå har vi inne boligriggen Regalia som tilhører Prosafe i varmt opplag og der vi også utfører noen vedlikeholdstjenester. Riggen kom inn i juni og ligger i opplag i påvente av en ny jobb. Andre avtaler framover er ikke signert, men vi håper på flere rigger inn og mer arbeid utover høsten. Vi er i dialog med flere, sier Ellingsen med et lurt smil.

Eiere fra Stavanger

Det var i 2013 dagens eiere, som er Stavanger-baserte Wahlberg Industrier med Westco, Emo Invest, A R Incoronato og Radiocentralen Eiendom, tok over det store industrianlegget på Averøy. Anlegget ble startet opp på 70-tallet av Sterkoder og senere overtatt av UMOE, før Hafslund og lokale interesser hadde en kortvarig periode med trepelletsfabrikk på området.

Frank I. Ellingsen i Averøy disponerer store produksjonshaller som ble bygd for oljeindustrien på 70-tallet.

– Fra 1972 og i 20 år fremover ble det bygd en rekke store moduler til offshoreindustrien i de store hallene, blant annet flammetårn, produksjonsmoduler og rørsystemer, forteller Frank I Ellingsen. Vi disponerer derfor store haller med god krankapasitet og et område som er på totalt 280 mål. Nå har vi oppgradert anlegget med nye kaier, solide pullerter, et av Norges største landstrømsanlegg og ellers gode fasiliteter til å ta i mot riggflåten på lengre eller kortere opphold, forklarer han.

Første rigg inn til anlegget som ligger rett over fjorden for Vestbase i Kristiansund var Transocean Searcher våren 2015. Etter den tid har rigger fra både Transocean, Songa, Odfjell og Prosafe vært innom basen, noen for klassing og oppgraderinger, andre for kortere opphold mellom ulike oppdrag.

Lokalt nettverk

– Vi har bare en håndfull fast ansatte i selskapet, men leier inn kapasitet og kompetanse som vi trenger til hvert prosjekt, forklarer daglig leder Frank I. Ellingsen.

Nettverket som finnes i regionen med bedrifter som har solid kompetanse innen offshore og maritime næringer mener han er en stor konkurransefaktor. I fjor kjøpte Averøy Næringspark inn lokale tjenester i regionen rundt bedriften for 70 millioner kroner. På denne måten har riggbasen skapt store ringvirkninger for lokalsamfunnet. Et eksempel var i fjor da både Songa Encourage og Songa Enabler var innom basen 12 dager hver for mobilisering. Da leide Averøy Næringspark blant annen 3 100 hotelldøgn i løpet av den korte perioden.

– Det er slik vi vil jobbe, være en prosjektstyrt bedrift som kan leie ut det store anlegget vårt til riggeierne og organisere det arbeidet de har bruk for. Vi leier også ut lokaler i dag til MacGregor Triplex som bygger store kraner her, blant annet traverskraner til ankerhåndterere, og til maritime bedrifter som i forbindelse med større prosjekter har behov for mer plass.

Håper på mer i høst

Det største oppdraget for riggbasen så langt i år var Safe Zaphyrus som var inne til mobilisering for arbeid på Johan Sverdrup. Oppholdet for boligriggen ga 12 000 arbeidstimer fordelt på ulike tjenester for Averøy Næringspark.

– I fjor omsatte vi for 97 millioner kroner, forteller Frank I. Ellingsen. Vi når neppe det tallet i år, men noen interessante prosjekt vi forhandler om kan gi oss god aktivitet utover høsten. Med en strategisk beliggenhet i Midt-Norge og nært skipsleia og åpent hav er vi attraktive både for selskap som har rigger i arbeid utenfor denne delen av kysten eller de som skal flytte rigger mellom syd og nord, påpeker han.


[annonse] Er riggvedlikehold viktig for din bedrift? Bli med på årets PetroLive Riggvedlikehold! Se program og meld deg på!

Siste fra forsiden

+

COSLPromoter skal avgrense Gnomoria-funnet for Wellesley

+

Northern Lights: – CO2-lagring er den enkleste delen av jobben

Får med seg japansk energigigant i GoliatVind

SubseaPartner sikrer storkontrakt i Nordsjøen

Fant 16 brudd på regelverket – pålegger COSL å rydde opp

+

Skal bore 11 letebrønner i sokkelens nye «hotspot»

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger