Publisert 22. januar 2015

Denne uken ble Willy Smedsvig, formann på Aibel i Haugesund, sammen med Åge Wee fra Wee Marine Systems tildelt miljøprisen Gullklypa for 2014. Prisen fikk de som initiativtakerne til, og ledere av,  undervannsdugnaden Project Aware Smedasund i Haugesund som har stått bak den omfattende maritime ryddeinnsatsen i Haugesund havn.

Project Aware Smedasund er en av verdens største ryddeaksjoner under vann og ble gjennomført for første gang i 2012 på bunnen av Haugesund havn. I tillegg til flere titalls frivillige har Karmsund havnevesen, Friluftsrådet vest, brannvesenet, Redningsselskapet og flere sponsorer deltatt i prosjektet, som sist fant sted i Haugesund havnebasseng 18. oktober 2014. Det er planlagt nytt ryddeprosjekt i 2015.

Det er den uavhengige medlemsforeningen Hold Norge Rent, som står bak Gullklypa-prisen. De er etablert og driftes av blant andre Miljøverndepartementet, Avfall Norge, Retursamarbeidet Loop og Grønt Punkt., og det var sentralstyremedlem i Venstre, Rebecca Borsch, som delte ut prisen i Litteraturhuset i Oslo onsdag.

Siste fra forsiden

+

Søker om PUD-fritak for Solan og Ludvig

+

Flytter pluggejobb på Knarr og Gaupe til neste år

+

Sanness om Lundin-comebacket: – Mye igjen å finne på norsk sokkel

+

Boret tørt i Yggdrasil-området

+

«Mindre gassfunn» i Velocette – ikke kommersielle volumer

+

Ber olje- og energiministeren svare om COSL-kontraktene

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger