En viktig dag for olje- og gassindustrien i Norge

Fornøyd leder av Norsk olje og gass etter mange spennende nyheter(Foto: Norsk olje og gass)
Publisert 19. januar 2016

Det har strømmet på med gode nyheter fra Sandefjordkonferansen. Karl Eirik Schjøtt-Pedersen oppsummerer en begivenhetsrik dag for norsk olje- og gassindustri. Fra Norsk olje og gass nettsider

– Det er et svært viktig dag for norsk olje- og gassindustri, sier administrerende direktør i Norsk olje og gass, Karl Eirik Schjøtt-Pedersen.

På Sandefjordkonferansen kunne Statoil-sjef Eldar Sætre fortelle en samlet bransje at det er besluttet å ta et viktig skritt videre for utbyggingen av Johan Castberg-feltet. Sammen med partnerne Eni og Petoro, har selskapene ved hjelp av ulike effektiviseringstiltak klart å redusere utbyggingskostnadene fra nesten 100 milliarder kroner til 50-60 milliarder kroner.

Les også: Goliat får tillatelse til å starte produksjon

Les også: Statoil velger FPSO for Johan Castberg

– Det er et stort prosjekt og vil gi mange arbeidsplasser, men først og fremst er det et signal om at man satser videre i Barentshavet. Det betyr selvfølgelig mye for olje- og leverandørindustrien, men det betyr også mye for aktivitet og arbeidsplasser i nord.

For det andre mener Schjøtt-Pedersen at Johan Castberg-prosjektet viser at man lykkes i arbeidet med å få ned kostnadene på norsk sokkel.

– En kostnadsreduksjon på 40-50 prosent viser at selskapene, både oljeselskap og leverandørindustri,  virkelig tar tak for å skape fremtidige lønnsomme muligheter på norsk sokkel.

Stor interesse for modne områder

Fra talerstolen på Sandefjordkonferansen kunne også olje og energiminister Tord Lien annonsere at regjeringen tilbyr 56 nye utvinningstillatelser i de forhåndsdefinerte områdene på norsk sokkel. 27 av utvinningstillatelser er tilbudt i Nordsjøen og 25 i Norskehavet i TFO 2015. Årets TFO-tildeling er blant de største på norsk sokkel, og 36 ulike selskaper har fått tilbudt andeler i en eller flere av de 56 nye utvinningstillatelsene.

– Tildelingen er viktig for en fortsatt attraktiv og konkurransedyktig sokkel. Det viser at svært mange selskap med forskjellig bakgrunn, filosofi og innretning viser interesse for, og har troen på norsk sokkel, sier Schjøtt-Pedersen.

Les også: TFO 2015: Tildeler andeler i 56 lisenser til 36 selskap

Nyhetsbrev fra Petro.no

Siste fra forsiden

+

Rigger seg for borekampanje i Norskehavet

Kjøper Karsten Moholt AS

+

Equinors neste bølge av utbygginger – 16 prosjekter står på listen

+

Åpner for at staten kan ta over gasskraftanlegget på Melkøya

+

Skal investere 20 milliarder kroner i utbyggingen av Fram Sør

+

Mistet kontroll over helikopteret: – Pilotene var desorienterte

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger