Publisert 20. januar 2017

Gagama Elektro og Statoil har signert en MSA-avtale. Avtalen signeres ca ett år etter at bedriften ble pre-kvalifisert som kategori 1 leverandør til Statoil.

En MSA er en avtale mellom Statoil og leverandør hvor vi er enige om betingelsene som gjelder for kjøp og tjenester. Avtalen innebærer ingen forpliktelser mellom Statoil og leverandør om kjøp, men forenkler innkjøp- og tilbudsprosessen. En slik avtale vil gjøre det lettere for det operative miljøet i Statoil å benytte seg av eksterne leverandører.

LUNN gir resultater
Gagama Elektro har vært gjennom leverandørutvikling Nord-Norge (LUNN), hvor de har fått tett oppfølging i arbeidet med å bygge en HMS-kultur og forbedre bedriftens kvalitetssikringssystem. LUNN er et utviklingsprogram som har som mål å løfte Nord-Norsk leverandørindustri. Det er flere parter med å drive og løfte programmet fra kunnskapsmiljøer i nord. Programmet er finansiert av Statoil og Innovasjon Norge, som også er prosjekteiere. I tillegg til disse er Petro Arctic med i styringsgruppen for programmet.

-Vi er stolte av å være den første bedriften i Finnmark som får en slik avtale med Statoil. Vi takker for tilliten og anser inngåelsen av MSA med Statoil som et kvalitetsstempel. Vi må berømme hele organisasjonen for jobben som er gjort for å oppnå dette nivået i bedriften. På bakgrunn av jobben vi har gjort, og gjør, innen HMS og KS kan vi tilby både ansatte og kunder en tryggere hverdag. Både i form av kvalitet og sikkerhet, sier Inger Lise Svendsen, HMSK-sjef hos Gagama Elektro.

Markeds- og HMSK sjef i Gagama, Inger Lise Svendsen
Markeds- og HMSK sjef i Gagama, Inger Lise Svendsen

Bedriften gir fortsatt tilbud på samme typer jobber som før. Både til private, næringslivet og det offentlige. Nå kan vi også gi pris på oppdrag direkte for Statoil. Den største forskjellen er at kvaliteten og sikkerheten i arbeidet, uansett hvem som er kunde, er forbedret og blir satt i fokus også i fremtiden.

-LUNN er et program som vi sammen med Innovasjon Norge er veldig stolt av, sier Industrikoordinator i Statoil, Astrid Foyn-Bruun. Men fremhever at deltagelse ikke er en garanti for direkteavtale med Statoil. Deltagelse på ulike deler av programmet øker imidlertid kompetansen i en bedrift og dermed også sannsynligheten. Gagama Elektro har gjennom lang tid som underleverandør vist at de er en god og stabil leverandør innenfor sitt felt. Dette har ført til at de nå har en direkte avtale med Statoil, sier hun.

I dag er Gagama Elektro i gang med flere leveranser direkte til Statoil. Deriblant ferdigstillelse av jobben med å bytte flombelysning på varmt anlegg. Bedriften har utført oppdrag relatert til Hammerfest LNG siden tidlig 2000 som underleverandør frem til pre-kvalifiseringen i 2016.

Even Sageng, Daglig Leder Gagama Elektro.
Even Sageng, Daglig Leder Gagama Elektro.

Vi har tro på at avtalen vil forenkle bestillingsprosesser og at vi får økende mulighet til å konkurrere om oppdrag i tiden fremover. Vi har tro på at Statoil sin satsning i nord vil bidra til økt aktivitet i årene fremover. Dette vil også kreve at vi som leverandør har kompetanse til å imøtekomme kundens behov.  I dag er vi om lag 50 ansatte med ca 20% lærlinger i bedriften. Vi tror at behovet for lærlinger vil være det samme i årene fremover og vil ha fortsatt fokus på lærlingordningen i tillegg til kompetansebyggende tiltak internt, sier Even Sageng, daglig leder hos Gagama Elektro.

Nina Kivijervi Jonassen Prosjektdirektør Petroartic(Foto: Petroartic).
Nina Kivijervi Jonassen
Prosjektdirektør Petroartic(Foto: Petroartic).

-Iherdighet og kompetanseheving er viktige suksessfaktorer for å vinne frem i et tøft marked, uttaler Nina Kivijervi Jonassen, Prosjektdirektør i Petro Arctic.
Vi ser at selskap som har fullført LUNN-programmene har fått verdifull kompetanse, og gir dem et konkurransefortrinn i de påfølgende kontraktsrundene, fortsetter hun.

-Petro Arctic gratulerer Gagama Elektro som gjennom målrettet arbeid har gitt dem denne avtalen med Statoil. Vi håper dette blir starten på et langt og fruktbart samarbeid, og at dette vil inspirere andre til å ta det samme løftet, avslutter Jonassen.

Nyhetsbrev fra Petro.no

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger