Publisert 27. juli 2018

Modern American Recycling Services Europe har blitt tildelt kontrakt for demontering og gjenvinning av Tyra East og Tyra West.

Strukturene tas fra hverandre og fraktes til M.A.R.S nye gjenvinningsanlegg i Frederikshavn tidlig på høsten 2020. Det er Allseas som har tildelt kontrakten som en del av Total E&P Danmarks Tyra-nyutviklingsprosjekt, opplyser selskapet i en melding.

M.A.R.S har over 20 års erfaring med gjenvinning av plattformer i Mexicogolfen, men dette er selskapets første kontrakt i Danmark og på det nye anlegget. Rundt 140.000 arbeidstimer og to år har selskapet estimert å bruke på prosjektet.

Dwight «Butch» Caton, administrerende direktør, gleder seg over tildelingen og har stor tro på flere prosjekter på det nye anlegget i Frederikshavn.

– Vi er svært glade for å annonsere det første plattformgjenvinnings-prosjektet på det europeiske anlegget vårt i Danmark. Vi vet at med våre effektive, bærekraftige og sikre driftsmetoder, opparbeid gjennom mange års aktivitet i USA, i kombinasjon med de spesifikke og unike designkriteriene for anlegget i Danmark, vil dette bare være det første av mange framtidige prosjekter i Europa, sier den administrerende direktøren.

Siste fra forsiden

+

Rigger seg for å bore 546 dager på Kristin Sør og Tyrihans

+

Vurderer å koble Ekofisk til Sørlige Nordsjø 2

Heerema bygger understellet til Munin-plattformen

Betydelig oljefunn i Nordsjøen 

+

Gassalarm på Statfjord A – 100 evakuert

Sikrer seg mer jobb for Deepsea Bollsta

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger