Oljepris oljepris,oljepris i 45,50 dollar fatet

Trenden de siste månedene har vært at det etablerers stadig høyere "gulv" for oljeprisutviklingen
Publisert 20. april 2016

Etter Doha møtet på søndag fryktet mange at oljeprisen skulle nedover i rekordfart. Analytikere spådde 30 dollar og helt ned på 28 dollar på det laveste i løpet av kort tid. Det skjedde ikke. Oljeprisen falt umiddelbart, men flatet raskt ut og i dagene i etterkant har prisen stabilisert seg godt over 40 dollar fatet før den i kveld passerte 45,30 dollar fatet.

Trenden de siste månedene har vært at det etablerers stadig høyere «gulv» for oljeprisutviklingen og til E24 sier sjefanalytiker for råvarer i SEB, Bjarne Schieldrop at markedet er mer balansert på tilbuds og etterspørselsiden.

Oljeprisen følger du her: PetroLive.no

Thina Saltvedt
(Foto: DanvArvid Bjørsvik)

Karakteristisk for oljeprisen er allikevel synet på oljeprisutviklingen fra analytikernes ståsted. Siden bunnnotering på 27 dollar fatet i januar har prisen økt med noen tilbakeslag før den i kveld når årsbeste på foreløpig 45,55 dollar pr fat. Til DN sier oljeanalytiker Thina Saltvedt i Noreda Markets  at hun tror oljeprisen har nådd bunnen, men usikkerheten er stor fremover. Får vi en priskrig mellom de store produsentene for å unngå å tape markedsandeler er det en nedsiderisiko. Hun sier videre til avisen at oljeprisen skal videre opp mot 60 dollar fatet for amerikanske skiferprodusenter igjen begynner å øke produksjonen og prisenen igjen faller.

Uttalelsene til Thina Saltvedt står i kontrast til uttalelsene til direktør David Knapp i i Energy Intelligence Group som denne uken  holdt foredrag under en NPF konferanse. Han gav uttrykk for et betydelig mer pessimistisk syn på oljeprisen fremover enn det andre analytikere har gjort i det siste. Norge må forberede seg på priser under 40 dollar fatet i uoverskuelig tid fremover sa han under foredraget.

Oljeprisen følger du her: PetroLive.no

 

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger