Ptil-ja til Roald Rygg

Transocean Spitsbergen (Foto: Transocean)
Publisert 2. mars 2015

Ptil har gitt Statoil samtykke til å bore norskehavsbrønnen.

Statoil skal bruke semien ”Transocean Spitsbergen” til å bore letebrønn 6706/12-3 Roald Rygg i PL 602, i den sørvestlige delen av Nykhøgda i Vøringsbassenget ca 222 km fra land som er Røst i Nordland.

6706/12-3 Roald Rygg er forventet å inneholde gass og ikke olje, men da man ikke kan utelukke at det kan forekomme noe olje har Statoil vurdert at Kristin-kondensatet er mest representativ oljetype for denne brønnen.

Primært formål med letebrønn 6706/12-3 er å påvise hydrokarboner i Nise-formasjonen, kritt alder. Det er forventet gass i reservoaret. Topp reservoar i Nise-formasjonen er prognosert på 2380 m TVD MSL. Et sekundært formål med brønnen er å teste hydrokarbonpotensialet i Kvitnos Sandsteiner, også disse av kritt alder. Reservoartrykket estimeres til å ligge rundt 320 Bar og reservoartemperatur på ca 60 °C for Kvitnos som har høyest trykk og temperatur. Det vil ikke bli gjennomført brønntesting for letebrønnen. Vanndypet hvor brønnen skal bores er 1.289 meter.

Tidligste borestart estimert til ultimo mars (siste del av mars) 2015, når ”Transocean Spitsbergen” er ferdig på Snefrid Nord. Operasjonen er estimert til å ha en varighet på 35 døgn, inkludert permanent plugging.

Statoil er operatør i lisensen (32,5 prosent) med partnerne Centrica Norge AS (20 prosent), Petoro AS (20 prosent), Rocksource Exploration Norway AS (10 prosent*), Atlantic Petroleum (7,5 prosent) og Wintershall Norge AS (10 prosent).

* Selges til Statoil.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger