Rystad Energy tror oppturen for oljebyen vil starte i 2017/2018

(Foto: Dan Arvid Bjørsvik)
Publisert 6. november 2015

Sjef for Rystad Energy i Stavanger, Tore Guldbrandsøy, var en av innlederne på Årskonferansen til Greater Stavanger fredag, og ifølge ham blir omstilling det neste året fulgt opp med en oljeopptur fra 2017/2018.

Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø, og administrerende direktør i Greater Stavanger, Kristin Reitan Husebø, innledet konferansen i Sola Strand Hotel med en intro til temaet omstilling og fornyelse av næringslivet i Stavanger-regionen, foran vel 240 deltakere.

Deretter fulgte Guldbrandsøy i Rystad opp med å snakke om aktivitetsnivået innen olje og gass på globalt nivå, og hvordan det vil påvirke Stavanger og den norske oljesektoren.

Bakgrunn: Rystad anslår brå oljeprisoppgang fra 2017

Rystad Energy: Positiv utvikling i Stavanger

– Oljeprisen og aktivitetsnivået vil komme tilbake, også for Norge, men med en noe flatere utvikling. For Stavanger ser vi en positiv utvikling. Og med nye felt som skal utvikles, kommer ekstraaktiviteter for regionen. Det blir også viktig for norske selskaper å ta del i internasjonale aktiviteter. Her må det være mange muligheter for oss, sier Guldbrandsøy.

Guldbrandsøy tror at konsekvensen av det høye oljevolumet som flyter i markedet er den lave oljeprisen, men frem mot 2020 vil prisen gå opp. Rystad Energy anslår en oljepris på USD 62 per fat i oktober 2016, USD 79 per fat i oktober 2017, USD 91 per fat i oktober 2018, USD 105 per fat i oktober 2019 og USD 113 per fat i oktober 2020.

Leverandørindustrien vil oppleve en brutal slankekur i et år fremover, ifølge Rystad Energy. En av grunnene til det er at NOK 2,1 billioner (USD 250 milliarder), som vanligvis ville blitt investert i oljebransjen, ikke investeres i år. Frem til 2020 estimerer selskapet at det er NOK 8,5 billioner (USD 1 billion) som ikke investeres i olje.

Les også: Opec-sjefer tror på høyere oljepris og økt etterspørsel

For å holde deg oppdatert på det som skjer i norsk oljesektor:

Abonner på nyheter fra Petro.no: Nyhetsbrev

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger